Evde Tükürük Testi Nasıl Yapılır?

Candida testi olarak da bilinen tükürük testi ile sağlığınız hakkında ön bilgiye sahip olabilirsiniz. Bir bardak su ile yapabileceğiniz tükürük testini sizin için araştırdık. Tükürük testi nasıl yapılır? İşte detaylar...

17.02.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-16:01) Evde Tükürük Testi Nasıl Yapılır?

Tükürük testi hastaya müdahalede bulunulmadan yalnızca tükürük yapısının incelenmesidir. Kişinin vücudunda mevcut olan birçok rahatsızlık hakkında bilgi veren tükür testinin verilerine göre rahatsızların hakkında bir ön bilgilendirmeye sahip olunur.

Konu ile alakalı konuşan Dr. Sinem Köse, testin doğru sonuç vermesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: ''Tükürük testinden doğru sonuçlar almak için gece boyunca su içilmemeli, diş fırçalanmamalı ve öpüşülmemelidir. Kişinin ilk işi, sabah uyandıktan sonra hiçbir müdahalede bulunmadan tükürük testini uygulamaktır. Dolu bir su bardağına tükürük bırakıldıktan 15 dakika sonra tükürük testi sonuçlarına ulaşılmaktadır.''

TÜKÜRÜK RENGİ HASTALIK HAKKINDA BİLGİ VERİYOR!

Tükürük rengi berrak ve şeffaf ise kişinin sağlıklı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Köse, ''Su yüzeyinde hafif köpeklenme görülebilir ancak zamanla suya dahil olarak ortadan kaybolur. Sudaki tükürük görüntüsünün üst kısmı deniz anasını andırıyor ve suyun dip kısmında bulut benzeri bir tabaka oluşuyorsa Candida mantarının vücutta barındığı görülmektedir'' dedi.


CANDİDA NEDİR?

Candida mantarı hakkında açıklama yapan Köse, şunları kaydetti: ''Candida, her bedende var olan bir mantar türüdür. Vücudun iç yapısında vajina, bağırsak ve ağız gibi noktalarda varlığını sürdürür. Yeterli miktarda bulunduğu takdirde zararlı bir mantar değildir. Sindirimin düzenli şekilde gerçekleşebilmesi için Candida mantarına ihtiyaç vardır. Vücutta doğru miktarda yer aldığı sürece sistemin sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olur.''

Candida testinin basit bir uygulama şekli olduğuna değinen Köse bu testin tek başına yeterli bilgi vermediğinin altını çizerek, ''Candida mantarının genital bölge, boğaz ve bağırsaktaki varlığını tam olarak öğrenmek için uzman hekimler tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Candida testi hastane koşullarında daha detaylı şekilde uygulanırken daha net bilgilerin elde edilmesini sağlamaktadır'' diye ifade etti.

CANDİDA BELİRTİLERİ NELERDİR?

Candida mantarının belirtileri hakkında açıklama yapan Köse, şunları aktardı: ''Candida mantarı vücutta yüksek miktarlara ulaştığı takdirde bazı semptomlar göstererek kişinin rahatsızlık duymasına neden olmaktadır. Mantar ağız içerisinde yüksek miktarlara ulaşmış ise evde yapılan Candida tükürük testi ile belli olmaktadır ancak vücudun diğer bölgelerinde sorun yaşanıyor ise en net bilgilere hastane koşullarında yapılan Candida testi ile ulaşılmaktadır. Candida mantarı semptomları aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:

Yorgunluk, tükenmişlik, bitkinlik ve enerjisizlik,

Hafızanın kötüleşmesi ve unutkanlık,

Depresyon belirtileri,

Vücutta duyarsızlık, hissizlik ve uyuşukluk,

Kas güçsüzlüğü ve kas ağrıları,

Eklemlerde şişme ve şişmeye bağlı ağrı,

Karın bölgesinde ağrı,

Bağırsak ağrısı, ishal veya kabızlık,

Sindirimde zorlanma ve bağırsaklarda aşırı gaz oluşumu, şişkinlik,

Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, koku kaybı,

Nefesin kokması,

Ağızda kızarıklık ve kabarcıklar oluşması,

Ağızda pamukçuk oluşumu,

Ayakta mantar oluşumu,


Saçkıran,

Ayak tırnağı mantarı,

Dışkıda sümüksü madde,

Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları,

İdrar yaparken yanma hissi,

Sorunlu görülen vajinal akıntı ve vajinal yanma,

Cinsel arzuda düşüş,

İktidarsızlık,

Prostatitis,

Regl dönemlerinde düzensizlik,

Vücut krampları,

Görme bozukluğu ve görüntüde noktalar oluşması,

Panik atak ve sinirlilik gibi semptomlar.''

Kesin sonuçlara hastane koşullarında bağırsak mantarı tükürük testi uygulanarak ulaşıldığını ifade eden Dr. Sinem Köse candida mantarı semptomlarından birkaçı vücudu etkisi altına aldığı takdirde direkt olarak doktora başvurmak gereklidir diyerek açıklamasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal