Tırnak mantarı neden olur, bulaşıcı mıdır? Tırnak mantarına ne iyi gelir? Tırnak mantarının 7 bitkisel çözümü

Erken müdahale edilmez ise tırnak kaybına yol açan tırnak mantarının doğal tedavi yöntemlerini bir araya getirdik. Tırnak mantarının 7 bitkisel çözümünden birini uygulayarak bulaşıcılık riski oldukça yüksek olan bu mantarı vücudunuzdan temizleyebilirsiniz.

03.03.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-10:04)

Mantarların çok sık görüldüğü bölgelerden olan el ve ayak tırnakları, terleme, şişmanlık, ortak alan kullanımı gibi pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Bulaşıcı bir rahatsızlık olan tırnak mantarı eğer tedavi edilmez ise tırnak kaybına neden olabilir. 

Tırnak mantarının 7 bitkisel ilacı...

Sarımsak: Sarımsağı ince ince doğrayın veya ezin. Ardından sarımsağı tırnağınıza uygulayın ve bölgeyi bandajla sararak en az 45 dakika bekleyin. Son olarak bölgeyi ılık su ile temizleyin. Bu yöntemi tırnağınız tamamen iyileşene kadar her gün uygulayın.

Elma Sirkesi: Elma sirkesinin içeriğindeki organik asitler, enfeksiyona yol açan mantarların büyümesini ve çoğalmasını önler. Elma sirkesini bir parça pamuk yardımı ile sorunlu olan tırnağınıza uygulayıp pamuğu tırnağınıza sabitleyin. Bir gece bu şekilde uyuyun. Mantarlı bölge tamamen iyileşene kadar her gün uygulayın.

Tırnak mantarına ne iyi gelir?

Kekik Yağı: Kekik yağı mantar sorununa karşı önerilen doğal bir ilaçtır. Tırnak mantarını kekik yağı ile tedavi etmek için öncelikle sorunlu tırnağın üzerine 3 damla kekik yağı damlatıp tırnağınıza, yağ tamamen emilene kadar nazikçe masaj yapın. Bu yöntemi tırnaklarınız tamamen iyileşene kadar günde 2 kere uygulayabilirsiniz.

Limon Suyu: Limon suyunun içeriğine bulunan asitler ve besinler tırnakları güçlendirir ve bu bölgedeki enfeksiyon ile savaşır. Limon suyunu sorunlu tırnaklarınıza uygulayın. Bu yöntemi mantar tırnaklarınızı terk edene kadar güne 2 kere uygulayın.

Zeytinyağı ve Sarımsak Kürü: Sarımsağı ezip bir miktar zeytinyağı ile karıştırın ardından bu karışımı ocakta ısıtıp soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı mantar olan bölgeye uygulayın. Bu kürü mantarı sorunu ortadan kalkana kadar her gün uygulayabilirsiniz.

Evde tırnak mantarı tedavisi

Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağını mantardan etkilenen tırnağa 2 ila 3 damla damlatarak nazikçe masaj yapın, günde 2 kez uygulayabilirsiniz. Esansiyel çay ağacı yağı tırnak mantarı sorununu genellikle birkaç gün içerisine ortadan kaldırmaktadır.

Mısır Unu: 1 litre suya 1 kase mısır unu döküp karıştırın. Ayaklarınızı bu suyun içinde en az 30 dakika bekletip süre dolunca ayaklarınızı su ile durulayın ve temiz bir havlu ile kurulayın. Bu yöntemi 1 ay boyunca her gün uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal