Molnupiravir Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada kovid-19'a karşı kullanılan ilaçlardan biri olan molnupiravirin Türkiye’de de kullanılacağını açıkladı. Molnupiravir nedir? İşte tüm detaylar...

04.02.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-15:18)

Koronavirüse karşı kullanılan antiviral ilaçlardan biri olan molnupiravirin Türkiye’de kullanımına dair Bilim Kurulu' ndan karar çıktı.

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilk özel oral antiviral ilaç olan molnupiravir, virüsün kendi kopyasını ortaya çıkarmak için kullandığı enzimlerini hedef alarak onu zedeliyor. Bu durum virüsün çoğalmasını önlüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın Türkiye’de de kullanılacağının haberini duyurdu. Bakan Koca, molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gelecek hafta itibari ile başlayacağını söyleyerek 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızda erken dönemde molnupiravir ilacının kullanımının temin edileceğini ifade etti.

MOLNUPİRAVİR HANGİ FİRMANIN?

Kovid-19'a karşı geliştirilen ve koronavirüs tedavisinde kullanılan ilk özel oral antiviral ilaç olarak bilinen molnupiravir,  ABD merkezli ilaç şirketi MSD ve Ridgeback Bioterapötiks tarafından üretildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal