Bakan Akar: Testi Pozitif Çıkanı Askere Almıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüs salgınını celp işlemlerine etkisinden söz ederken 'Haziran celbinde 176 bin kişiye, ağustos celbinde 43 bin kişiye test yapıldı. Bunlardan 1350'si pozitif çıktı ve bunlar askere alınmadı' ifadelerini kullandı.

31.08.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-15:57) Bakan Akar: Testi Pozitif Çıkanı Askere Almıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüs salgınında ikinci dalga olasılığına karşı açıklama yaptı.

Hulusi Akar'ın başlıca gündemi de koronavirüs salgınını celp işlemlerine tesiriydi.

Bütün önlemlerin Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bildirildiğinin, eksiksiz ve aksaksız şekilde uygulanmaya başlandığına vurgu yapan Bakan Akar, şimdiye dek koronavirüs salgını için 500 binin üzerinde test yaptıklarını söyledi.

Önümüzdeki önemde 2. koronavirüs dalgasının yaşanma ihtimali olduğunu hatırlatan Bakan Hulusi Akar, bu meselede de olumsuzluk yaşamamak için gereken önlemleri aldıklarını, çaba gösterdiklerini söyledi.

ASKER UĞURLAMA EĞLENCELERİ

Hulusi Akar, asker uğurlama eğlencelerini, mülki makamlarla ve askerlik şubeleriyle iş ortaklığı içinde yakinen izlediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Gençlerimiz, askere gelmeden önce böyle bir eyleme girmeyeceklerine ilişkin taahhütte bulunuyorlar. Sadece kendi hayatlarını değil, silah arkadaşlarının hayatını da tehlikeye sokacaklarını kendilerine anlatıyoruz. Askerin kutlamasının operasyonlar, eğitim, tatbikatlar olduğunu, kutlamaların oralarda yapılacağı izah ediyoruz.

Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı, inşallah bundan sonra da olmayacak. Olanlarla da ilgili arkadaşlarımızı ikaz ediyoruz. Yapanlar olursa da kıtalarına gittiklerinde de arkadaşlarımız, telkinlerini, tavsiyelerini, eğitimlerini sürdürecekler. 

KİMLER ASKERE GİDEMEZ?

Celp işlemleri çerçevesinde askere alınacaklara, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları mutabakat kapsamında PCR testi yaptırdıklarını belirten Bakan Akar, 'Testleri pozitif çıkanları askere almıyoruz, erteliyoruz, bedelliler dahil. Bu şekilde Silahlı Kuvvetler bünyesine, kışlalara herhangi pozitif kişi girmemesi için çalışıyoruz.' şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, subay ile astsubayları koronavirüsten korumak için akşam evlerine gitmemelerini de içeren bazı önlemler uygulandığını ifade ederek, operasyonlara katılmayan çalışan da dahil tedbirlere uyulmasının ehemmiyetinin altını çizdi.

Celp dönemlerinde yapılan test sayılarını açıklayan Bakan Akar, 'Haziran celbinde 176 bin kişiye, ağustos celbinde 43 bin kişiye test yapıldı. Bunlardan 1350'si pozitif çıktı. Bunlar askere alınmadı. Bedellilerden 15 bin 500 kişiye test yapıldı, 66 pozitif çıktı, bunların askerliği ertelendi.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal