Avukatlar günü nedir, ne zaman? 2022 Avukatlar günü kutlama sözleri ve mesajları

5 Nisan 1958 yılından beri her yıl 5 Nisan tarihinde kutlanan 'Avukatlar Günü' için avukat yakınlarına resimli ve anlamlı mesajlar göndermek isteyen vatandaşlar 2022 avukatlar günü kutlama sözleri ve mesajları hakkında aramalarını hızlandırdı.

05.04.2022-10:58 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-10:58) Avukatlar günü nedir, ne zaman? 2022 Avukatlar günü kutlama sözleri ve mesajları

Adaletin neferleri arasında yer alan ve hukuk sisteminin en önemli yapılarından biri olan avukatlara ait bugün, ilk olarak 5 Nisan 1878'de toplanan İstanbul Barosu'nun toplanma vesilesine istinaden ilan edilmiştir. O tarihten itibaren ise her yık 5 Nisan tarihi 'Avukatlar Günü' olarak kutlanmaya başlanmıştır.

2022 Avukatlar günü kutlama sözleri ve mesajları

Avukatlar gününün hem anlam gem de önemine istinaden avukat yakınlarına mesaj göndermek ve onların bu özel gününü kutlamak isteyenler 2022 Avukatlar günü kutlama sözleri ve mesajlarının neler olduğunun araştırmasını yapmaya başladı. İşte 5 Nisan Avukatlar günü kutlama sözleri ve mesajları..

2022 Avukatlar günü kutlama sözleri ve mesajları

Adaletin güçlüden değil haklıdan yana olması dileğimle, tüm hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.

Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Avukatlar Gününü kutlarım.

Zor zamanlarımızda bizlere yardımcı olan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum.

Haklının yanında dimdik ayakta duran ve tüm gücünü kullanan avukatlarımıza selam olsun. Avukatlar Gününüz kutlu olsun.

Daima adaleti, hakkı ve hukuku gözeten avukatlarımızın ve hukuk camiamızın 5 Nisan Avukatlar Günü ‘nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.

Avukatlar Gününüz Kutlu Olsun.

Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutlarım.

Hukuk sisteminin en dayanıklı zincirleri olan cansiperane bir şekilde hakkın peşinden giden tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun.

Hukuku üstün kılmak ve insan onuruna yakışır bir adalet sağlamak için büyük sorumluluk üstlenen tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun.

Hak ve hukukumuzu koruyan avukatlarımızın, Avukatlar Gününü kutlarım.

Avukatlar günü nedir?

Cumhuriyet ilan edildikten sonra 3 Ocak 1934 tarihinde İzmir'de ilk defa geniş bir katılım gösterilerek 'Türkiye Avukatlar Birliği' toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantı alınan bir karar ise 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kabul edilmesi oldu.

5 Nisan 1958 tarihinde yine İzmir Ticaret Odasında yapılan toplantıda sunulan fikir paylaşımları ve tartışmalarla birlikte "Barolar Birliği" kuruluş çalışmaları başlatılması kararlaştırıldı. Bu tarih ise daha sonraları 'Avukatlar Günü' günü olarak kutlanmaya başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal