Avrupa Birliği, Yunanistan’dan Açıklama İstedi

Avrupa Birliği Komisyonu, günlük basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Yunanistan'ın Türkiye sınırına 'ses topu' yerleştirdi iddiası gündeme geldi.

03.06.2021-23:25 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-23:25) Avrupa Birliği, Yunanistan’dan Açıklama İstedi

Avrupa Birliği Komisyonu, endişe ettiği bir konuyu günlük basın toplantısı yapılırken dile getirdi. Komisyonda, Yunanistan’ın Türkiye sınırına çok ses çıkaran ‘ses topu’ yerleştirmesinden dolayı endişeli olduklarını dile getirildi.

Avrupa Birliği Komisyonu, günlük basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Adelbert Jahnz, Yunaistan’ın göçmenler geçemesin diye Türkiye sınırına çok ses çıkaran ‘ses topu’ yerleştirmelerinden endişe duyduklarını söyledi. Jahnz, Yunanistan’a seslenerek konu ile ilgili açıklama yapılmasını talep etti. 

‘EKİPMAN SINIR GEÇİŞLERİNİ CAYDIRMAK İÇİN KULLANILIYOR’

AB'nin dış sınırlarındaki altyapıdan üye ülkelerin sorumlu olduğunu hatırlatan Jahnz ‘AB Komisyonu, ses topu adı verilen ekipmanın kullanıldığına yönelik haberlerden endişe duymaktadır. Görünüşe göre bu ekipman sınır geçişlerini caydırmak için kullanılıyor. AB Komisyonu, Yunanistan makamlarıyla irtibat halindedir. Kendilerinden bu konuda bilgi istedik’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal