At Yarışları Ne Zaman Başlıyor? Cumhurbaşkanı Açıkladı

Coronavirüs salgını sebebiyle 20 Mart'tan bu zamana askıya alınan at yarışları tekrardan başlıyor.

29.05.2020-08:39 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-08:30) At Yarışları Ne Zaman Başlıyor? Cumhurbaşkanı Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının sonrasından paylaştığı duyuruda at yarışlarının durumu ile ilgili bilgi verdi.

Recep Tayyip Erdoğan hipodromların 10 Haziran Çarşamba gününden itibaren tekrardan faaliyete geçeceğini açıkladı. Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) de paylaşılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sosyal hayatta normalleşme süreciyle ilgili 28 Mayıs Perşembe günü yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında; hipodromların 10 Haziran 2020 Çarşamba günü itibariyle yeniden faaliyete geçeceğini açıklamıştır" ifadelerini kullandı.

ATÇILIK CAMİASI YARIŞLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

Coronavirüs salgını sebebiyle yarışların 20 Mart'ta askıya alındığını belirten bildiride, "Yarışlara ara verilmiş olmakla birlikte, 7 bin adet atın beslenmesi, bakımı ve idmanının devam ettirilmesi zaruretinden dolayı bir yarış günü operasyonundan farklı olmayan şekilde hipodromlarımızda günlük rutin hayat devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Coronavirüs salgınla alakalı gerekli bütün tedbirlerin alındığı söylerken, "İlk vakanın ülkemizde görüldüğü günden itibaren, bütün tesislerimizde eş zamanlı ve eksiksiz olarak her gün ateş ölçme, günlük maske dağıtımı, sosyal mesafe, mekan dezenfeksiyonu ve kişisel hijyen gibi tedbirlere ilaveten, devletimizin ilgili mercilerince yayınlanan genelgeler ve açıklamalar doğrultusunda aldığımız önlemlere taviz vermeden devam etmekteyiz. Nitekim Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne rapor olarak sunduğumuz ve takdir ile karşılanan önlemlerin neticesi olarak, her gün 6 bin kişinin yaşam alanı olan hipodromlardaki pozitif vaka sayısı bir elin parmaklarını geçmemiştir." diye belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal