Ashab-ı Bedir kimlerdir? Ashab-ı Bedir duası okunuşu ve anlamı

Müslümanların sıklıkla okuduğu Ashab-ı Bedir duası Ramazan ayında gündemde yerini aldı. Ashab-ı Bedir duası ve bu duanın anlamı merak konusu oldu. Merak edenler, Ashab-ı Bedir kimlerdir? Ashab-ı Bedir duası nedir? Ne anlama gelir? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

18.04.2022-15:39 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-15:39) Ashab-ı Bedir kimlerdir? Ashab-ı Bedir duası okunuşu ve anlamı

Ashab-ı Bedir duası ve anlamı gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Ashab-ı Bedir’in kim olduğunu merak edenler, Ashab-ı Bedir kimdir sorusuna yanıt ararken aynı zamanda Ashab-ı Bedir duasını ve anlamını da araştırıyor.

Ashab-ı Bedir, Müslümanlar ve Mekkeli müşrikler arasında yapılan savaştır. Bu savaşa çok fazla kişi katılmamıştır. Savaşa katılan Müslümanların isimleri bellidir. Ashab-ı Bedir savaşına katılanların isimleriyle edilen duaya Ashab-ı Bedir duası denir. Ashab-ı Bedir savaşına 333 Müslüman katılmıştır. Bu 333 savaşçı, Hz. Muhammet tarafından da övgüyle anılmışlardır. Ashab-ı Bedir savaşına katılan 333 Müslüman savaşçı için okunan dualara Ashab-ı Bedir duası denmektedir.

Ashab-ı Bedir savaşına katılanları peygamberimizle birlikte herkes sevmiştir. Bu nedenle onlar için hep dualar okunmuştur. Zamanla okunan bu dualar Ashab-ı Bedir duası olarak adlandırılmıştır.

Ashab-ı Bedir savaşına katılan bazı Sahabelerin isimleri şunlardır;

Seyyidünâ ve nebiyyünâ Muhammed el-Muhâcirî

Seyyidünâ Ebû Bekir S›dd›yk el-Muhâcirî

 Seyyidünâ Ömer ibnü’l-Hattab el-Muhâcirî

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal