Aruba Gezilecek Yerler

Başkenti Oranjestad olan, bir ada ülkesidir. Havasının diğer Karayip bölgelerine göre daha az nemli olmasıyla tatil için daha çekici olan bir yerdir.

22.06.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:17) Aruba Gezilecek Yerler

Aruba’da gezilecek yerler genel olarak plajlardır. Plajların yanı sıra birçok yer daha mevcuttur elbette ama turistlerin yoğun olarak uğradıkları yerler genellikle plajlardır.

Arikok Ulusal Parkı: Adanın %20’sini oluşturan Arikok Ulusal Parkı, doğaseverlerin en çok tercih ettikleri yerlerden biridir. Burada pek çok farklı canlı türleriyle karşılaşmanızda mümkündür. Örneğin karşılaşabileceğiniz canlılar arasında kamçı kuyruklu kertenkele, çukur kazan baykuş ve Aruba kedigözü yılanı yer alır. Arikok Ulusal Parkı’nın en ilgi çeken yanı da doğal havuzudur. Bu doğal havuza ‘Conchi’ adı verilir. Ayrıca parkın içerisinde 3 farklı plaj bulunmaktadır.

Antilla Enkazı: Karayipler’de bulunan en büyük ikinci gemi enkazıdır. Hollanda Hükümeti’nin kendi topraklarında bulunan tüm Alman gemilerinin teslim edilmesi istendi ve Alman mürettebatta gemiyi teslim etmek yerine batırmayı tercih etmiştir. Geminin batık olduğu alan şuan turistlerin ziyareti için açıktır.

California Deniz Feneri: Aruba’da gezilecek yerler arasında en ünlü simgelerinden biridir. 1910 yılında batan California gemisinin ardından yapılmaya başlanmış ve onları onurlandırmak amacıyla da ismini almıştır. Ayrıca fenerin eski bekçisinin evi de restorana çevrilmiştir. Fenerin tepesine çıkarken olur da acıkırsanız merak etmeyin, burada yemek yiyip karnınızı doyurabilme şansına sahipsiniz.

Alto Vista Şapeli: Resmi olarak Alto Vista Meryem Ana adını taşımaktadır. Aruba’da yapılan ilk kilise özeliğine sahiptir. Her akşam 5-7 arası ziyaretlere açık olan kilisede, düzenli olarak her Salı ayinler yapılmaktadır.  Sarı renkli ve kırmızılı çatılı kilise, arkasına deniz manzarasını da alarak kartpostallık bir görüntü sergilemektedir.

De Palm Adası: Bir ülkeye gidildiği zaman en çok gerekli olan şey zamandır. Yeterli zamana sahip olduğunuz zaman o ülkeyi doya doya gezip, birçok şeyi deneyip yapabilirsiniz. Ama bu zamana çoğu zaman sahip olamayabiliyoruz. De Palm Adası ise Aruba’da her şeyden biraz yapabileceğiniz, o deneyimleri yaşayabileceğiniz özel bir ada turu imkanı sunuyor size. Giriş ücreti birçok aktiviteyi de ücrete dahil tutuluyor. Salsa dersleri alabilir, muza binebilir ve zipline gibi eğlenceli bir aktiviteye katılabilirsiniz. Bir mercan adası olmasından dolayı adanın etrafında balık kümeleri görmeniz mümkündür ve adada ayrıca su parkı da bulunmaktadır. Bu aktivitelerle tüm bir günü planlayarak unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz.

Oranjestad: Aruba’nın başkenti olan Oranjestad, Aruba’da gezilecek yerler listesine alınmadan olmaz elbette. Bir yolcu gemisi limanı olmasıyla ünlü olan Oranjestad, sokaklarında yürürken karşılaşabileceğiniz sömürge döneminden kalma yapılarıyla dikkat çekmektedir. Lüks otellerinde donattığı sokaklar dolaşmak için idealdir. Şehrin sokaklarında akın akın turistleri görünce şaşırmayın, çünkü Oranjestad turistler arasında oldukça popülerdir. Restoran ve barlarla dolu olan başkentte güzel bir eğlence akşamı planlayabilirsiniz. Ayrıca her Salı günü düzenlenen Bon Bini Festivali’ne de katılmanızı tavsiye ederiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal