Araç sahiplerini üzecek haber: Petrol zammı fiyatlara yansıdı

Geçtiğimiz gün benzine gelen zammın ardından bu gece yarısı itibarıyla motorinin fiyatı da 1 lira 62 kuruş arttı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki fiyatlar belli oldu. İşte detaylar...

22.12.2023-10:06 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-13:56) Araç sahiplerini üzecek haber: Petrol zammı fiyatlara yansıdı

Uzun bir süredir son 5 ayın en düşük seviyesi olan 72-74 Dolar aralığında seyreden brent petrol, Kızıldeniz olayları nedeniyle yükselişe geçti. Brent petrolün 79 dolara çıkmasıyla akaryakıta zamlar gelmeye başladı. 

İstanbul, Ankara ve İzmir’de fiyatlar değişti

Öte yandan geçtiğimiz gün benzine gelen 1 lira 49 kuruşluk zammın ardından bu gece yarısı itibarıyla motorinin fiyatı da 1 lira 62 kuruş arttı. Zammın ardından motorinin litresi İstanbul'da 37 lira 16 kuruşa, Ankara'da 37 lira 78 kuruşa, İzmir'de ise 38 lira 3 kuruşa çıktı.

Akaryakıt

İndirimler yerini zamlara bıraktı

Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle motorine 7 Aralık Perşembe günü 1 lira 34 kuruş, 8 Aralık Cuma günü ise 88 kuruşluk bir indirim gelmişti. 9 Aralık Cumartesi günü ise benzinin litresi 1 lira 65 kuruş ucuzlamıştı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle indirimler yerini zamlara bıraktı.

Fiyatlar nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal