Apple Search nedir, özellikleri neler? Apple'dan 6 Haziran'da büyük sürpriz! Apple Search piyasaya çıkıyor

Apple’dan 6 Haziran’da yapılacak lansmanda büyük bir sürpriz geliyor. Ünlü blog yazarı Robert Scoble’a göre Apple’ın yeni özelliği Apple Search piyasaya çıkıyor. Peki Apple Search nedir, özellikleri neler? İşte sorunun yanıtı...

31.05.2022-18:11 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-18:11) Apple Search nedir, özellikleri neler? Apple'dan 6 Haziran'da büyük sürpriz! Apple Search piyasaya çıkıyor

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple’ın her sene ABD’nin California eyaletinde yazılım geliştiricileri için düzenlediği lansman, bu sene 6 Haziran 2022 tarihinde düzenlenecek. Yeni Apple cihazlarının tanıtılacağı tahmin edilen bu lansman konusunda ünlü blog yazarı Robert Scoble’dan önemli bir iddia ortaya atıldı. Scoble’ın iddiasına göre Apple, Google ve Yandex’e rakip olacak olan ‘’Apple Search’’ arama motorunu 6 Haziran’daki lansmanda piyasaya sürecek.

Apple Search nedir

Apple Search nedir, özellikleri neler?

Eskiden Microsoft bünyesinde bulunan blog yazarı Robert Scoble, Twitter üzerinden paylaştığı gönderide, Apple’ın Siri’den daha da akıllı olacak bir arama motoru üzerinde çalıştığını öne sürdü. Scoble ayrıca Apple’ın arttırılmış gerçeklikle ilgili neler yapacağını da merak ettiğini, Apple Gözlük'lerinin de gelebileceğini merak ettiğini ifade etti.

Apple Search nedir

Apple’ın yıllardır web arama motoru sektörüne giriş yapacağı tahmin edilse de bugüne kadar şirketten ciddi bir adım atılmamıştı.

Apple Search nedir

Apple son olarak 2014 yılında, 8 yıl önce Applebot adında bir örümcekle HTML dosyalarında yerini almıştı.

Apple Search nedir

Apple’ın ‘APPLE-WWNET’ adlı sunucusunda yer alan bu örümceğin 2015 yılında Apple'ın kendi arama sıralaması faktörlerini ve kullanıcı aracısı ayrıntılarını listelediği anlaşıldı.

Apple Search nedir

Google’da arama ve yapay zeka yöneticisi olan yazılım mühendisi John Gianandrea’nın 2018 yılından bu yana Apple’da yer aldığı ve bu proje üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

Apple Search nedir

Apple’ın yeni arama motoru olacağı söylenen Apple Search’ın Google ve Bing ile mücadele edip edemeyeceği sorusu da merak ediliyor.

Apple Search nedir

Google daha önce Apple Safari’de varsayılan arama motoru olmanın bedeli olarak Apple’a 15 milyar dolar ödemişti. Bu durum Google’ın Apple Search üzerindeki etkisinin güçlü olma ihtimalini de arttırıyor.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal