AÖF diploması nasıl alınır? AÖF diploma süreci ne zaman başlıyor? AÖF mezuniyet bilgileri sorgulama

2021-2022 eğitim öğretim yılının bitmesine az bir zaman kala AÖF öğrencileri merakla diploma sürecini araştırıyor. Peki AÖF diploması nasıl alınır? AÖF mezuniyet bilgileri nasıl sorgulanır? Tüm detaylar haberimizde.

01.06.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-17:38) AÖF diploması nasıl alınır? AÖF diploma süreci ne zaman başlıyor? AÖF mezuniyet bilgileri sorgulama

Açık öğretim fakültesi final sınavlarının açıklanmasının ardından mezuniyet telaşına giren öğrenciler diplomalarını nasıl sorgulayacaklarını ve mezuniyet sorgulamasının nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki AÖF mezuniyet sorgulaması nasıl yapılır? AÖF diploması nasıl alınır? AÖF mezuniyet ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖF notları

AÖF final sınavları açıklandı. Sınav sonuçlarına göre A, AB, BA, BB, BC, CB, CC notları geçer not olarak bilinmektedir. Eğer CD, DC, DD notlarınız bulunuyorsa genel ortalamanız 2.00 üstünde olması durumunda koşullu olarak bu derslerden de geçersiniz. Eğer genel not ortalamanız 2.00'nin altındaysa o dersi diğer dönem tekrar almanız gerekir. FF notunuz var ise direkt olarak dersten kalmış sayılırsınız.

AÖF Mezuniyet Şartları

AÖF mezuniyet şartları

Açık öğretim fakültesinde ön lisans öğrencisi iseniz 120, lisans öğrencisi iseniz 240 AKTS'lik ders vermiş olmanız gerekmektedir. Bulunduğunuz dönemde FF, YZ, DZ gibi bir harf notunuz olmamalıdır. Genel not ortalamanızın 2.00'nin üstünde olması gerekmektedir. Açık öğretim fakültesinden ancak bu şartlarda mezun olunabilmektedir. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal