19.10.2020-14:51 (Son Güncelleme:19.10.2020-14:48)

'Polisin Son Davetiyesi'ne Dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), farklı firmalara 'polisin son davetiyesi' ismiyle yollanan sahte e-postaların kurumun e-posta adres uzantısı taklit edilerek oluşturulduğunu belirtildi.

Emniyet'ten gelen açıklamada, farklı firmalara Emniyet Genel Müdürlüğüne ait e-posta adres uzantısı taklit edilerek kurulan sahte adreslerden Emniyet Genel Müdürünün adını da kullanarak 'polisin son davetiyesi' içerikli e-postalar yollandığının belirlendiği aktarıldı.

Şirketlerin, e-posta adreslerine gelen bu gibi mesajların içeriğindeki linklere gidilmesi ve ekinde yer alan dosyaların indirilmesi durumunda firma sistemlerinin zanlılar tarafından ele geçirilmesi ve hem maddi hem de manevi zarara uğrama tehlikesinin olduğunun altı çizilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Firmalarımızın bu tarz içeriklerle karşılaştığında bunlara itibar etmemesi ve konuyu en yakın kolluk birimine bildirmesi önem arz etmektedir. Söz konusu maili oluşturan ve yayanlar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.'

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr