29.10.2019-09:45 (Son Güncelleme:29.10.2019-16:34)

Güvenli Bölge Mutabakatında Geri Sayım Başladı!

Rusya Federasyonu ile varılan güvenli bölge mutabakatında geri sayım devam ediyor.

Rusya Federasyonu ile varılan güvenli bölge mutabakatında geri sayım devam ediyor.

YPG'li teröristlerin Fırat’ın doğusundaki sınır hattından 30 kilometre güneye inmesini, Fırat’ın batısındaki Menbiç ve Tel Rıfat'tan ise tamamen çekilmelerini garanti eden anlaşma için 150 saat sınırı bugün saat 18.00'de sona eriyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Çekilenler de var. Rejim ve Rusya bunu teyit ediyor. Henüz tamamını çekildiğini söylemek mümkün değil. Askerlerimiz arasında temas var. Rusya'dan askeri heyet geliyor.” sözlerinden sonra, o heyet Ankara’ya iştirak etti.

Milli Savunma Bakanlığı'nda, irtibatlarda bulunan heyetle çekilmedeki son durum değerlendirildi. Devriye alanları, devriye gözetleme kulelerinin yerleri ikmal noktaları, ortak koordinasyon merkezi gibi başlıkların da ele alındığı görüşmelere devam edileceği işaret edildi.

Diplomasi trafiğinin öbür tarafında ise Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor. Barış Pınarı Harekat bölgesinde YPG'li teröristlerden kaynaklanan saldırıların çoğalması üzerine ABD'nin Ankara'daki askeri ateşkesi Genelkurmay Karargahı’na çağrıldı.

Güvenlik kaynakları tarafından aktarılan açıklamaya göre, askeri ataşeye YPG'nin bölgeden tamamen çekilmesi hususunda verilen taahhüt hatırlatıldı, terör örgütünün bölgedeki saldırılarının sürdüğü bildirildi. Askeri ataşeden, etkisini sürdüren bu husus hakkında açıklama taelp edildi.

Bunun yanı sıra, Resul Ayn'ın güneyindeki bazı bölgelerde Suriye Milli Ordusu ile YPG'li teröristler arasında genellikle şiddetli çatışmalar meydana geldiği bildiriliyor. Barış Pınarı Harekat bölgesi dışından Suriye Milli Ordusu güçlerine yönelik havan ve çok namlulu roket atışları yapıldığı belirtiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu atışlara obüslerle karşılık veriyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr