13.07.2021-09:38 (Son Güncelleme:13.07.2021-10:19)

Elebaşı Fetullah Gülen'in Veliahttı Almanya'da Öldü!

Terör örgütü FETÖ'nün veliahttı Mustafa Ali Şengül, Almanya'da tedavi gördüğü hastanede öldü.

Son dakika haberine göre, FETÖ'de ‘Türkiye imamı’ Mustafa Özcan’la liderlik kavgası veren tayin ve terfilerden sorumlu Mehmet Ali Şengül, koronavirüs tedavisi gördüğü Almanya'nın Hessen kentindeki bir hastanede öldü.

Kırmızı listede aranan firari FETÖ’cü Mehmet Ali Şengül, Almanya’da cehenneme doğru uğurlandı. Başına 10 milyon TL ödül konulan Mehmet Ali Şengül’ün Almanya'nın Hessen eyaletindeki bir hastanede 3 aydır koronavirüs tedavisi gördüğü bildirilmişti.

Fetullah Gülen 1966 senesinde örgütü kurduğunda yakınındaki 14 örgüt üyesinden biri olan Mustafa Ali Şengül, elebaşı öldükten sonra yerine geçecek isim olarak gösterilmekteydi. Mehmet Ali Şengül, FETÖ’nün Türkiye’deki kumpas operasyonlarını koordine edip yöneten ''Başyüceler'' yahut ''İstişare Heyeti'' olarak da bilinen ''Karanlık Kurul'' içerisinde yerini almaktaydı.

FETÖ ELEBAŞINA VEKALET ETMİŞTİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in en güvendiği adamlarından biri olarak bilinmekte olan FETÖ'cü Mehmet Ali Şengül, 16 Şubat 1983 tarihinde gözaltına alındığı ve 2 hafta sonra serbest bırakıldığı bilinmektedir. Hakkında yürütülen soruşturmalara rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevine devam eden Mustafa Ali Şengül, Samsun’a tayini çıkınca örgüt içinde ''Samsunlu Hoca'' olarak hitap edilmeye başlandı. Fethullah Gülen tarafınca önce örgütün Avustralya, akabinde İsviçre, daha sonra da Almanya koordinatörlüğüne getirilen FETÖ'cü Mustafa Ali Şengül, Fetullah Gülen Türkiye’den kaçtıktan sonra bir süre yerine vekalet etmişti.

ÖZCAN'LA LİDERLİK KAVGASI

Fethullah Gülen’in 1999 senesinde örgütün asker-polis sorumlusu olan Mustafa Ali Şengül, 2001 tarihinde örgütün Orta Asya sorumlusu olarak görevlendirilmişti. Örgütün Türkiye imamı Mustafa Özcan’la liderlik çekişmesi yaşayan Mustafa Ali Şengül, örgütün Uzakdoğu imamlığını da dev alarak yürütmüştü.

Mustafa Ali Şengül'ün örgüt içinde tayin, terfi ve yönlendirmelerin yapıldığı istişare heyetinde olduğu ve darbeci FETÖ çatı iddianamesinde de yer almıştı. 15 Temmuz tarihinden önce firar eden Mustafa Ali Şengül hakkında ''silahlı terör örgütü yöneticiliği'' ve ''anayasal düzeni ihlale teşebbüs'' başta olmak üzere pek çok suçtan yakalama kararı bulunmaktaydı. Sabah gelen habere göre Almanya'da koronavirüsten gördüğü tedaviden öldüğü bildirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr