18.06.2022-14:51 (Son Güncelleme:18.06.2022-14:51)

Disney Plus Marvel dizileri izleme sırası nasıl olmalı? Marvel dizileri kronolojik izleme sıralaması

Marvel dizisi kronolojik izleme sırasını sizler için planladık. Disney Plus Marvel dizileri izleme sırası nasıl olmalıdır? Marvel dizileri çıkış tarihleri nelerdir? Marvel dizileri iptal edilen diziler nelerdir? İşte ayrıntılar.

Marvel dizileri son yıllarda yaptığı filmlerle oldukça ilgi görmeye devam ediyor. Bazılarını bir hikaye, bazılarının çıkış tarihi takip ediyor. Bu listede Marvel serisini takip ederek sadece yıldan yıla farkı hissetmekle kalmayacak, hikayenin bütünlüğünü ve serinin Marvel evrenindeki hakimiyetini anlayacaksınız. Örneğin Netflix dizileri (Daredevil, Luke Cage gibi) ile ABC dizileri arasında büyük bir fark var. Her biri bir evren gibi bir birim oluştursa da, karakter ve süre bakımından farklılık gösterirler.

Daredevil ve Luke Cage gibi diziler genellikle insanların yaşadığı bir çağda sokak kahramanlarıyla uğraşırken, Agents of Shield gibi diziler teknolojinin ve süper güçlerin hüküm sürdüğü sokaklardan uzakta benzer bir tablo sunuyor.

Baktığınızda Marvel Serisi bunu ilk kez 1974'te yaptı. Ancak o zamanlar teknoloji eksikliği ve çizgi roman kültürünün çok daha çekici olması, cümlelerin süper kahraman hikayeleri olduğu gerçeğinin basılı yayınlarda daha yaygın olmasına neden oldu.

Marvel dizinin hikaye bütünlüğü olarak ele aldığımızda hangisini izlememiz gerektiği şöyledir:

Marvel dizileri izleme sırası

1) Agents of S.H.IE.L.D (24 Eylül 2013)


Marvel'ın en uzun serisi diyebileceğimiz S.H.I.E.L.D.'ın ajanı. Kısa bir süre sonra izlenecek diziden biraz farklı bir yerde geçiyor. Beş sezon yayınlanan dizi, Marvel Evrenindeki casusluk ve paranormal olaylara odaklanmakta. Xmen severlerin bir solukta izleyebileceği dizi aynı zamanda diğerlerine kıyasla bilim kurguya en yakın gelen Marvel dizilerinden birisidir.

2) Marvel’s Daredevil (10 Nisan 2015)


Netflix 'in Daredevil dizisi, sokaklardan çıkan kahramanların çıkış hikayesini anlatıyor. Seri aynı zamanda Punisher'ın ilk kez ortaya çıkışı. O yüzden bu diziden sonra Punisher'ı izlemeden atlamayın.

3) Marvel’s The Punisher (17 Kasım 2017)


Disiplinsiz bir anti-kahraman olan Punisher'ın hikayesi de Marvel'ın şu ana kadar çektiği dizilerde önemli bir yere sahip. Aksiyon silahlarıyla dolu dizi, Punisher'ın kendi geçmişi nedeniyle bazen sizi üzebilir.

4) Marvel’s Jessica Jones (20 Kasım 2015)


Diğer süper kahramanların aksine asi karakterimiz Jessica Jones biraz daha kaygısız bir yapıya sahip. Film yetkililer tarafından beğenilmediyse de son filmi görmek için önemli bir yer.

5) Marvel’s Luke Cage (30 Eylül 2016)


Afrika kökenli Amerikalıların yaşadığı Harlem'den çıkan kahramanımızın 10 kaplan gücüne sahip olduğunu söylemek abartı olmaz. Bilimsel bir deney sonucunda güçleri çarpıcı bir şekilde artan Luke Cage, büyüleyici bir dizinin yanı sıra harika bir müzik ve harika bir kötü adamla bizleri tanıştırıyor.

6) Agent Carter ( 6 Ocak 2015)


Modern yaşamdan uzak olan eskilerde yaşayan dizi evrenle uzaktan bağlantılı gibi görünse de bütünlük için izlememeniz gerekmiyor.

7) Marvel’s Iron Fist (17 Mart 2017)


Bol aksiyon, oryantal kültür ve eski uygarlıkların mirası. Iron Fist, hikaye bütünlüğünü sağlamak için bir zorunluluktur.

8) Marvel’s The Defenders (18 Ağustos 2017)


Tüm karakterlerin bir araya gelip yeni bir hikayenin başladığı dizi The Defenders Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist ve Luke Cage karakterlerini bir araya getiriyor ve izleyicileri birlikte yeni bir yola çıkarıyor.

-Bonus: Inhumans


-Bonus: Legion


-Bonus: Cloak and Dagger


2018-2020 yılları Marvel dizileri çıkış tarihleri

Iron Fist: Part 2 (2018 Sonu)

Daredevil: Part 3 (Eylül 2019 planlandı)

The Punisher: Part 2 (Q2019 için planlandı)

Jessica Jones: Sezon 3 (Q 2019 için planlandı)

Luke Cage: Sezon 3 ( Henüz resmi bir duyuru yok)

Netflix 'in ardından iki ünlü Marvel karakterini konu alan dizinin Disney tarafından yayınlanacağı açıklandı. Disney'in kendi platformunda yayınlanacak olan bu dizide Thor'un kardeşi olarak tanıdığımız "Loki" ve dizi Avengers filminden tanıdığımız "Scarlet Witch" karakterleri yer alacak. Disney'in 2019'da piyasaya sürülmesi planlanan yeni platformunda 8 bölümlük sezon canlı yayın olması bekleniyor.

Netflix Marvel iptal edilen dizileri

*The Daredevil (İptal Edildi)

*Luke Cage (İptal Edildi)

*Iron Fist (İptal Edildi)

*Punisher (3. Sezon Onaylanmadı)

cerenkozan@haber365.com.tr