02.03.2019-12:23 (Son Güncelleme:02.03.2019-12:14)

CHP'li Belediye Mehmet Akif İsmini Silip Nazım Hikmet Yaptı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde AK Parti döneminde temeli atılan ve büyük kısmı tamamlanan kültür merkezine Mehmet Akif ismi verilmişti. Ancak yönetime CHP'nin gelmesi ile kültür merkezinin adı Nazım Hikmet oldu.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde AK Partili Belediye döneminde temeli atılan ve ardından ilçe yönetimine CHP’li belediyenin gelmesinin sonrasında adı Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak kabul ettirilen Mehmet Akif Ersoy Külliyesi, CHP’nin seçim vaatlerindeki ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardı.

'' 'MEHMET AKİF ERSOY' TABELALARINI KALDIRDILAR''

Dönemin AK Parti Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, “Kültür ve Kongre merkezinin olduğu yer Mehmet Akif Mahallesi. Bu sebeple hem olduğu mahalleden sebeple hem istiklal şairimiz olduğu için biz Mehmet Akif Ersoy adında karar kılmıştık. Yalnızca resmi kayıtlara işlemedik bu kararımızı. Tabelalara ve tanıtımlarımızı hep Mehmet Akif Kültür ve Kongre Merkezi olarak kaydettik. İnşaatı devrettiğimizde yüzde 80’i sona ermişti. Seçimin ardından eksiklerini bitirip tam teşekküllü açalım diye erteledik. Sonradan gelenler adını öyle değiştirdiler. Mehmet Akif Ersoy bizim İstiklal şairimiz, bir ideolojik sınıf ayrımı olmamalıydı. O bizim ortak değerimiz” dedi.

2009-2014 senelerinde Yenimahalle Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Yalçınkaya, “Ahmet Duyar zamanında inşaat planları, finans kaynakları ayrıldı. Tüm işlemleri sona erdi, temeli atıldı. Adı kararlaştırmada meclis kararı yok. Orası Mehmet Akif Ersoy Mahallesi olduğu için de adı öyle telakki edildi ve açıklandı. Ancak nasip olmadı. Ardından gelen CHP’li belediye, Nazım Hikmet Kültür Merkezi adını verdi. Biz itiraz ettik ve Mehmet Akif Ersoy olması gerektiğini ifade ettik. Fakat çoğunluk onlarda olduğu için öyle bir karar verildi” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr