30.09.2021-10:03 (Son Güncelleme:30.09.2021-10:44)

Bu Yalanı Eşinden 14 Yıl Nasıl Sakladın?

Amerika'ya 1990 yılında çalışmak için giden Fazıl Y., orda tanıştığı Melody A. ile arkadaş oldu. Çiftin arkadaşlığı kısa sürede evlilikle sonuçlandı. Evliliklerinin 14. yılında Melody'nin yalanı ortaya çıktı.

14 yıl önce Amerika’ tanıştığı eşini öğretmen sanıyordu. Türkiye’ye geri dönüp, gerçekle yüzleştiğinde dumura uğradı. 1990 yılında Amerika’ya çalışmak için giden Fazıl Y., orada tanıştığı Melody A.’yla 2007 yılında evlendi. Eşi ve iki kızıyla birlikte Türkiye’ye yerleşme kararı alan Fazıl Y, eşinin öğretmenlik diploması olduğunu bildiği için Türkiye’de İngilizce öğretmenliği yapabileceğini düşünüyordu. Fakat işler umduğu gibi yürümedi. Eşinin çalışmaya başladığı okuldan aldığı telefonla şoka uğrayan Fazıl Y, Melody A.’nın itirafının ardından soluğu adliyede aldı. Eşinin diplomasının sahte olduğunu öğrenen şaşkın adam, eşinin evrakta sahtecilik suçu işlediğini, Türk vatandaşı olmadığını ve iki kızıyla birlikte ülkelerine geri gönderilmesini talep etti.

EŞİYLE MUTLU BİR EVLİLİĞİ VAR SANMIŞTI

Şuan 50 yaşında olan Fazıl Y., 1990 senesinde çalışmak için gittiği Amerika’da 10 yıl kaldı ve orda bulunduğu dönemde tanıştığı Meyody A. Adındaki kadınla tanıştı ve arkadaş oldu. Çiftin arasındaki arkadaşlık ilişkisi bir süre sonra evliliğe dönüştü. 2007 yılında evlenen çift, 2015 yılına kadar Amerika’da yaşamaya devam etti. 2015 yılından sonra Fazıl Y.’nin ikamet iznin bitmesinin ardından çift Türkiye’ye dönüş yaptı. Burada kendine bir şirket kuran ve çalışmaya başlayan Fazıl Y., eşinin de öğretmen olduğunu bildiği için Türkiye’deki okullarda eşinin öğretmenlik yapabileceğini söyledi. Uzunca bir süre öğretmenlik fikrine yanaşmayan Meloyd, yıllar sonra eşine öğretmenlik yapmak istediğini söyledi. Yurt dışında mezun olduğu okul bilgileri yer alan diplomasını çalışmak istediği özel okullara iş başvurusu için ileten Melody A., İngilizce öğretmenliği yapmak üzere bir okulla anlaştı. Pandemi dolayısıyla öğretim online olarak yapılıyordu. Geçtiğimiz yıl ise Melody’nin çalıştığı kurum, başvuruda sunulan diplomanın sahte olduğunu söylemesi üzerine durumu eşinden gizleyip başka bir kurumda aynı sahte diplomayla çalışmaya başladı.

16 YILLIK EŞİNİN RUHU BİLE DUYMADI

Bir gün telefonu çalan Fazıl Y., duyduklarına inanamadı. Eşinin ayrıldığı ilk okulun yönetimi tarafından aradan Y,. eşinin diplomasının sahte olduğunu öğrendi. Öğrendikleri karşında şok olan Fazıl bey başta eşini savunmak adına başvuruda kullandıkları evrakların noter tasdikli olduğunu bir sahtecilik durumunun olamayacağını öne sürdü. Fakat çabaları boşaydı diploma gerçek değildi. Eşi ile birlikte durumu konuşmak isteyen Fazıl Y., eşinin itirafı karşısında 16 yıldır kandırıldığını öğrenmenin acısını yaşadı. Gerçeği itiraf eden Meyody A., aslında öğretmen olmadığını söyledi. Bu itirafın ardından İstanbul Aile Mahkemesinde boşanma davası açan Fazıl Bey, eşi tarafından 16 sene boyunca dolandırıldığını ve maddi manevi zarara uğradığını öne sürdü.

EŞİMİ ABD'ye DEPORT EDİN!

Fazıl A., boşanma davasıyla da yetinmedi. Boşanma davasının devam ettiği sırada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçeyle suç duyurusunda bulundu. Fazıl bey şikayet dilekçesinde, eşi ve üvey kızlarının Türk vatandaşı olmadığı, eşinin evrakta sahtecilik suçu işlediği bu nedenlerden dolayı Melody A.’nın kızlarıyla birlikte İl Göç İdaresi tarafından uyruğu olduğu ülkeye geri gönderilmesini talep etti. Fazıl A.nın iddiaları üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr