18.01.2022-17:14 (Son Güncelleme:18.01.2022-17:14)

Birleşmiş Milletler’e Başvuru Hazırlığı: Türkiye’nin İngilizcesi ‘Turkey’ İsim Değişikliğine Gidiyor

Türkiye’nin uluslararası kabul görmüş ismi İngilizce olan ‘Turkey’i değiştirmek için Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuruda yaparak ismini ‘Türkiye’ olarak değiştireceği açıklandı.

Middle East Eye'a (MEE) açıklamalarda bulunan iki Türk yetkili, uluslararası kabul görmüş adı İngilizce olan ‘Turkey’i değiştirmek için önümüzdeki haftalarda Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuru yapacağını ifade etti. Yetkililer, başvuru için net bir tarih vermediği ancak sürecin devam ettiği bilgisi verildi.

İki Türk yetkilinin Middle East Eye'a (MEE) verdiği açıklamalarda, Türkiye’de uluslararası kabul görmüş ismi İngilizce olan ‘Turkey’i değiştirmek için Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuruda yaparak ismini ‘Türkiye’ olarak değiştireceği belirtildi.

Ü HARFİ SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK

İngilizce ‘Ü’ harfinin olmaması dolayısıyla bu sorunun çözülüp çözülmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi verilmedi. Türk yetkililer, bu konu hakkında Birleşmiş Milletler (BM) ile konuşmadıklarını ifade etti. Öte yandan bazı analistler ise ‘Ü’ yerine ‘U’ harfi kullanıldığında bu sorunun da çözüleceğini belirtti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GELİŞMEYİ DOĞRULADI

Birleşmiş Milletler (BM) sözcüsü, Türkiye’nin uluslararası kabul görmüş ismi İngilizce olan ‘Turkey’i değiştirme konusunda Middle East Eye'a (MEE) yaptığı değerlendirmelerde, ülkenin isim değişikliği konusunda kendileriyle iletişime geçtiğini ancak resmi bir başvurunun yapılmadığını ifade etti.

Türkiye, uluslararası kabul görmüş ismi İngilizce olan ‘Turkey’i ortadan kaldırarak onun yerine ‘Türkiye’ isminin kullanılması için harekete geçti. İngilizce metinlerde ‘Türkiye’ olarak yer verilmesi için gelecek haftalarda BM’ye başvuru yapılacağı bilgisi verildi. >Öte yandan ihraç edilen ürünlerin üzerinde yazılı olan ‘Made In Turkey’ ibaresi de değiştirilmiş onun yerine ‘Made In Türkiye’ olmuştu.


TURKEY İFADESİ TARİHE KARIŞIYOR

Türkiye’nin uluslararası kabul görmüş ismi İngilizce olan ‘Turkey’i değiştirmek için Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuruda yaparak ismini ‘Türkiye’ olarak değiştireceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı, kurumsal web sitesinde ‘Turkey’ yazısını değiştirmiş yerine ‘Türkiye’ ifadesine yer verdi. >Bununla birlikte Anadolu Ajansı (AA) ve TRT World, İngilizce olan yayınlarında uluslararası kabul görmüş ismi İngilizce olan ‘Turkey’ yerine Türkiye ifadesini kullanmaya başladı. İngilizce’de Turkey ifadesinin karşılığı Hindi olduğundan Türk düşmanları kimi zaman sosyal medyada dalga geçiyordu. Bu durumun önüne geçilmesi için Türkiye’nin uluslararası kabul görmüş ismi İngilizce olan ‘Turkey’i değiştirmek için Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuruda yaparak ismini ‘Türkiye’ olarak değiştirileceği belirtildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr