09.10.2018-13:04 (Son Güncelleme:09.10.2018-12:53)

Anketler Gelmeye Başladı! AK Parti'nin Büyükşehir Oy Oranları!

Gezici Araştırma şirketi yerel seçimlerle alakalı ilk anketini yayınladı. Ankete göre AK Parti'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da oyları yüzde 40'ın altında.

Gezici Araştırma, saha çalışmalarının sonucunda Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimler için bir değerlendirme raporu yayınladı.

Diken'in paylaştığına göre, anketlerle alakalı noktasal rakamsal sonuçları paylaşmayan firmanın AK Parti'nin alacağı neticeye odaklı analizlerinden öne çıkanlar şu şekilde:

— MHP'li seçmen üstünde parti lideri Devlet Bahçeli'nin kararına uyma hususunda bir problem yaşanmayacak ve yüksek ihtimalle parti kararına uyulacak.

'BÜYÜKŞEHİRLERİ KAZANMASI ZOR'

— AK Parti'nin oyu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa vs. amaçladığı şehirlerde yüzde 40'dan düşük.

— AK Parti'nin MHP'nin yardımını almadan büyükşehirleri elde etmesi zor.

HDP'li seçmen yerel seçimlerde sessiz bir tavır göstermekte ve seçmen davranışı hususunda kritik bir emare ortaya koymamakta. Kürt seçmenlerin halen ilk partisi AK Parti.

— Adayların tespit edilmesi hususunda ise her ne derece büyükşehir olmasına karşın hemşerilik bağları İstanbul'da seçmen davranışı ve oy verme teamülleri bakımından önemli bir yer olmayı sürdürecek.

— Partilerin özellikle Karadenizli aday çıkarma hususundaki geleneklerinin süreceği görülüyor.

'AK PARTİ MODERN, EĞİTİMLİ İNSANLARA YÖNELECEK'

Yerel seçim cumhurbaşkanlığı sisteminin de ruhuna uygun olarak özellikle AK Parti bakımından geleneksel kalıpların haricinden modern, eğitimli, ekonomik ve sosyal manada bağlantıları güçlü insanlardan meydana gelecek.

— AK Parti Ankara'da özellikle kamuoyu tarafından yakından bilinen, imajı ve popülaritesi fazla milliyetçi kesime hitab edebilecek bir adayla seçimlere katılacak.

— İzmir'de AK Parti seküler çizgide, göçmen, modern yaşam şekline sahip, milliyetçi duyarlılığı yüksek bir adayla farkındalık oluşturabilir. Cumhur ittifakının yerel seçimlerde hukuken gerçekleşmesi halinde İzmir'de değişik gelişmelerin olması muhtemel.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr