Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbul halkının merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattında yapılan çalışmalarda sona gelindi. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

07.05.2022-16:03 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-16:03) Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbul halkı için önemli olan ve merakla beklenen Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nın bitmesine çok az bir süre kaldı. Vatandaşlar ise Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacağı bilgisini araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde konuya ilişkin detaylardan bahsettik.

Alibeyköy-Eminönü Tramvayı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cibali – Alibeyköy arasındaki tramvay hattını Eminönü’ne uzatmak için çalışmalara başlamıştı. Bu doğrultuda Unkapanı'nda tünel yapımına başlandı.

Hattın uzatılması için yapılacak olan çalışmalar Eminönü-Cibali istikametinde yol daralmasına neden olacak. Lakin karşılıklı iki şeritten akan trafikte bir daralma ya da sorun yaşanmayacak. Konuya ilişkin verilen bilgilerde ise Eminönü Otobüs Peronları'nın yeni yerine taşınacağı da yer alıyordu.

tramvay ne zaman açılacak

Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tramvay ile alakalı çalışmalarına hızla devam ediyor. İlk etabı ile Cibali - Alibeyköy Cep Otogarı arasında olan kısım 2021 yılının Ocak ayında açılırken Eminönü'ne bağlanacak ikinci etap ise çalışmalarını tamamlıyor.

İBB'nin internet sayfasındaki haberler kapsamında T5 Eminönü- Alibeyköy hattını, Haliç kıyısı boyunca Tarihi Yarımada’ya uzatacak çalışma için Unkapanı’nda tramvay tüneli yapılacağı bilgileri yer alıyor. Bahsedilen tramvay hattı için ray montajları, kazık ve betonarme imalatları ile istasyon inşaatları yapılacak.

Bunun yanı sıra proje test edildikten sonra 2023 yılında hizmet açılması bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal