ALES sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ÖSYM AİS sonuç sorgulama

17 Nisan tarihinde yapılmış olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları bu sıralar katılımcıların gündeminde yer almaya devam etmektedir. Sınav soruları ve cevap anahtarının 'u, adayların erişimine açılmışken, şimdi sırada ise ALES sonuçları yer almaktadır. ÖSYM tarafından verilen bilgi doğrultusunda ALES sınav sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu. Peki, ALES sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? İşte herkesin merakla beklediği haberimizin devamına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

19.04.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-14:56) ALES sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ÖSYM AİS sonuç sorgulama

17 Nisan tarihinde yapılmış olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları, katılımcıların gündeminde yer almaya devam ediyor. Katılan herkesin nasıl sonuç alacağı merak edilirken, sosyal medya gündeminde de yer alan bu konu hakkında bir çok yazılar yazılmaktadır.

ALES sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ÖSYM AİS sonuç sorgulama

2022 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ÖSYM AİS sonuç sorgulama

Herkesin merakla beklemiş olduğu ALES sınav sonuçları 12 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak. Sınava katılım sağlamış olan adayla şimdiden sınav sonuçlarının nereden öğrenebileceklerinin araştırmalarını yapmaya başlamış gözüküyor. Sınava girmiş olan adaylar sınav sonuçlarına, T.C /Y.U  kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresinden giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. Eskiden evlere gelmesi beklenen sınav sonuçlarının belgelerini, artık yenilenmiş olan sistem sayesinde bekleme yapmadan İnternet üzerinden giriş sağlama yaparak öğrenim sağlanabilmektedir.

ALES sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ÖSYM AİS sonuç sorgulama

Yani sınav sonuçları belgeleri basılmayacak ve adayların evlerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasından yapılacak olan duyurular ve sonuçlar adaylara tebliğ niteliğindedir.Sonuç açıklamaları hem Türkçe hemde İngilizce olarak yapılacaktır. Açıklanmış olan sonuçlarda, adayların sınav bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı listeleri yer alacak.

ÖSYM, başvuruda bulunan adaylara sınav sonuçlarının doğruluğunu sağlama amacıyla, "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" olarak hizmette bulunmuştur. Bu sebepten dolayı verilen sonuç belgelerinin alt kısım tarafında "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu olmuş olan işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden sonuç belgesi kontrolü sayfasından ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal