AKOM sert uyardı: İstanbul'da fırtına kopacak

İstanbul'da yağışlı havayla birlikte fırtına da etkisini göstermeye devam ediyor. Hafta sonu ise rüzgar kuvvetlenecek. AKOM dikkat edilmesi gereken zaman dilimini açıklarken bir de vatandaşlara önemli uyarı geldi. İşte detaylar...

22.12.2023-16:27 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-18:34) AKOM sert uyardı: İstanbul'da fırtına kopacak

Kış ayının gelişi ve Balkanlar’dan gelen soğuk hava etkisi İstanbul’u etkisi altına almaya başladı. Mega kentte bu hafta sonu montsuz, şemsiyesiz dışarı çıkmak uzmanlar tarafından uyarılınca riskli gözüküyor. 

Fırtına ve yağmur bir arada

İBB AKOM'un meteorolojik değerlendirmesine göre mega kentte rüzgarlı hava yarın akşam saatlerine dek etkisini sürdürecek. AKOM verilerine göre rüzgârın Cumartesi (Yarın) öğle saatlerinden itibaren batılı yönlerden kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde (50-80km/s) esmesi bekleniyor. Rüzgarla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı da tahmin ediliyor.

Fırtına

AKOM olumsuzluklara karşı uyardı

AKOM, Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaç, direk devrilmesi, çatı ve tabela uçması) karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal