Japon otomobil devinden uyarı: 4.5 milyon aracı geri çağırıyor

Honda, küresel çapta yeni bir geri çağırma duyurusunda bulundu. 4,5 milyon modelin yakıt pompasının arızalı olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

22.12.2023-15:19 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-15:19) Japon otomobil devinden uyarı: 4.5 milyon aracı geri çağırıyor

Yılın sonuna yaklaşırken dev Otomobil üreticileri dünya çapında geri çağırma uyarıları yayınlamaya başladı. Geçtiğimiz gün Toyota 100 milyon adet araç için uyarıda bulunurken, benzer bir açıklama Honda’dan geldi. Japon şirket, Accord ve Civic dahil olmak üzere 4,5 milyon modelini geri çağırdı.

Honda

Honda araçlarını geri çağırıyor

Honda, yakıt pompasındaki bir sorun nedeniyle dünya çapında yaklaşık 4,5 milyon aracın geri çağrıldığını duyurdu. Bu, Honda’nın şimdiye kadarki en büyük duyurusunu temsil ediyor ve dünya çapında yapılmış olmasıyla merak uyandırıyor. Şirket, 2020 ve 2021 yıllarında benzer bir sorun nedeniyle ABD’deki modellerini geri çağırmıştı. Ancak yeni açıklama, küresel modelleri kapsıyor. Honda’ya göre, pompadaki sorun yakıt akışını kesebilir ve sürüş sırasında motorun durmasına yol açabilir.

Honda

Pompalar yeniden tasarlanacak

Accord, Civic, CR-V ve Odyssey gibi popüler modeller dahil olmak üzere 2018-2020 yıllarındaki araçların bu hatadan etkilendiği bildirildi. Honda ve Acura modellerinin geri çağırmanın bir parçası olacağı açıklandı. Honda, yeni pompanın arızaları önlemesi için yeniden tasarlandığını açıkladı. Bu hatadan kaynaklı herhangi bir yaralanma veya kaza rapor edilmedi. Ancak şirket, 2018’den bu yana yakıt pompası sorunuyla ilgili 4 binden fazla şikayet aldığını dile getirdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal