Japon otomotiv devi otomobil tutkunlarını çıldırtacak bir modelle piyasada: Honda Civic TypeR yeni 2023 modelini görücüye çıkardı. Honda Civic Type R ne kadar? Türkiye'de var mı?

Tüm dünya üzerinde tanıtımı yapılan Honda Civic Type R, performans iddiası üzerine planlamaları yapmaktadır. Önden çekişli olarak piyasaya sürülen bu otomobil 2023 yılının ilk zamanlarında Avrupa'da satışa sunulacağı konuşulmaya başlandı. Bunun üzerine araç sevdalıları Honda Civic TypeR Türkiye de var mı, ne zaman satışa sunulacak? sorularına yanıt aramaya başladı. Çok ses getiren yeni seri Type R için merak edilenler haberimizde yer almaktadır

24.07.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-10:13)

Araba markalarından olan Honda beklenmeyen bir tasarım ile adını tekrardan duyurdu. Performans işleyişi bakımından yüksek seviyelerde olduğu iddia edilen Type R ailesinin yeni üyesi Honda Civic Type R özellikleri ile de kendine hayran bıraktı. Peki, Honda Civic Type R özellikleri nelerdir, satışa sunuldu mu? İşte detaylar...

Honda Civic Type R özellikleri

Yeni Civic Type R'ın ön bölümünde tamponda bulunan büyük ızgara ve çamurluklardaki havalandırma girişleri dikkat çekerken arkada yer alan büyük difüzör ve heybetli spoyler de bu aracın görünümünü zenginleştirirken yere basma kuvvetine de önemli katkı sağlıyor. Ayrıca Michelin Pilot Sport 4S lastikler ve 19 inçlik mat siyah hafif alaşım jantlar da aracın daha iddialı görünmesinde etkili olmaktadır. 

Honda Civic TypeR özellikleri

Motor gücü üzerinden yapılan incelemeler üzerine araç içerisinde turbo ve egzozun yenilendiği belirtiliyor. Önceden yapılan araçlar üzerinden kıyaslama yapıldığında çeşitli yerlerde iyileştirme yapıldı görülüyor.

6 ileri vitesli manuel şanzımına sahip olan bu araç önceki nesile göre Brembo fren sistemine sahip olup soğutma sistemi için Brembo fren kullanılmıştır.  

Civic Type R'da yer alan özelliklerden bir diğeri ise kişileştirmedir. Öne çıkan bu özelliğinden LogR veri kaydedicisi ve yeni nesil Type R için güncellemeler gelerek gerçek zamanlı izleme ve araç içi sansürle beraber akıllı telefonlara yansıtılabilmektedir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal