Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ne Zaman?

Ak Parti'de 7. Olağan Büyük Kongresi heyecanı yaşanıyor. Bu heyecanla birlikte, 'Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi ne zaman, nerede, saat kaçta?' ve 'Ak Parti Genel Başkanlık seçimi yapılacak mı, adaylar kimler?' şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor?

23.03.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-13:00) Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım sağlayacağı AK Parti 7. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Parti içi kurullarda büyük değişimlerin beklendiği kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 Manifestosu açıklanacak. İşte, Ak Parti 7. Olağan Kongresi hakkında merak edilenler.

AK PARTİ 7. OLAĞAN KONGRESİ NE ZAMAN?

Ak Parti kaynaklarından gelen bilgiye göre, Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi 24 Mart 2021 Çarşamba günü yapılacak. Bu yıl yapılacak olan kongrenin koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bunun için kongrenin düzenleneceği salonda üst düzey virüs önlemleri alınacak. Kongre binası baştan başa dezenfekte edilecek. 'Ak parti 7. Olağan Kongresi nerede yapılacak?' sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Kongre, Ankara Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak.

AK PARTİ KONGRESİNDE AÇIKLANMASI BEKLENEN 2023 MANİFESTOSU NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın kongrede 2023 Manifestosu 'nu açıklaması bekleniyor. Manifesto'da üzerinde durulacak ana mesaj 'Güçlü Türkiye, küresel adalet, insan onuru ve refah toplumu' olacak. Başkan Erdoğan, 2023 Manifestosu'na büyük önem veriyor.

AK PARTİ 7. OLAĞAN KONGRESİ SLOGANI NEDİR?

Yarınki kongrenin sloganı 'Türkiye için güven ve istikrar' olarak belirlenmiş durumda.

AK PARTİ 7. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE SÜRECİ

İktidar partisinin olağan kongre süreci 2019'un aralık ayında başladı. Ancak daha sonra, koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini gösterdi ve kongre sürecine bir süre ara verildi. Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte yeniden başlatılan kongre sürecinde salgın tedbirlerine maksimum uyum gözetildi. Bu kapsamda maske, mesafe ve temizlik tedbirleri dikkate alınarak kongrelere sınırlı sayıda insan davet edildi ve sosyal mesafe kuralı korundu.

İl kongreleri süreci 24 Şubat 2021'de İstanbul Kongresi ile tamamlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 il kongresine bizzat katılım sağladı. Katılamadığı toplantılara ise canlı bağlantılar gerçekleştirdi.


İl kongrelerinde 973 ilçenin 715'inde ve 81 ilin 52'sinde il başkanı değişimi yaşandı. Böylece, parti teşkilatlarında yüzde 70'lik bir değişim oldu.

AK PARTİ 7. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ'NE KİMLER DAVETLİ?

Ak Parti kongresine eski bakanlar, eski ve yeni millet vekilleri, parti kurucuları, önceki dönemde parti kurulu üyeliği yapan kişiler, eski MKYK ve MYK üyeleri davet edildi. 

Salgın tedbirleri kapsamında, sınırlı sayıda kişinin davet edildiği kongrede toplamda 1560 delege oy kullanacak ve Ak Parti'nin genel başkanı seçilecek.

7. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bizzat katılım sağlayacağı kongre, yoklama ve açılış konuşması ile başlayacak. Hemen ardından kongre divanı seçilecek. Gündemin okunmasıyla devam edecek olan kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacak. Programda ayrıca faaliyet raporları okunacak ve bütçe belirtilecek.

AK PARTİ GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİ

Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongre'de Ak Parti Genel Başkanı da seçilecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın tek aday olduğu kongrede 1560 delege oy kullanacak.

AK PARTİ MDK VE MKYK SEÇİMİ

Yarınki büyük Ak Parti Kongresi'nde genel başkan seçiminin yanında, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) seçimi de yapılacak.

MKYK seçiminde 50 asıl, 25 yedek aday yarışırken MDK seçiminde 11 asıl, 5 yedek üye yarışacak.

AK PARTİ 6. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE'DE NELER OLDU?

Ak Parti'nin 18 Ağustos 2018'deki 6. Olağan Büyük Kongresi'ne çok sayıda katılım olmuş, partililer sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'nun önünde beklemeye başlamıştı.

Bu kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1380 oyun tamamını alarak yeniden Ak Parti Genel Başkanı olmuştur.

Ayrıca parti tüzüğünde değişiklik yapılmış, bu değişiklikle birlikte Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de parti MKYK'sında yer almaya başlamıştı.

6. Olağan Kongre'de 29 yeni isim yer almış, 21 yaşındaki Merve Tatar gibi genç isimler MKYK'da yer bulmuştu. Ayrıca 24 Haziran seçimlerinde yapılan parti seçim ittifakı tüzükte yer almıştı.

7. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE'DE MKYK ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde seçilecek MKYK'da aday listesi belli oldu.

Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Fatma Betül Sayan Kaya gibi filmler Ak Parti 7. Olağan Kongresi MKYK aday listesinde yer alan isimler olarak göze çarpıyor.

mkyk aday listesi

AK PARTİ MKYK LİSTESİNDE KENDİSİNE YER BULAN İSİMLER

AK Parti MKYK listesinde asil üye olarak belirlenen isimler şu şekildedir:

Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behriye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Efkan Ala, Emine Zeybek, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, Hamza Dağ, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Menderes Türel, Metin Bulut, Metin Külünk, Metin Tarkan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Şen, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Özlen Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçaelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç, Vedat Demiröz.

AKP MKYK listesi yedek isimler şu şekildedir:

Abdülmecit tarhan, Abbas Aydın, Fatih Uyar, Serhat Karademir, Vahit Atalan

AK PARTİ MKYK LİSTE DIŞI KALAN İSİMLER

Önceki dönemde AK Parti MKYK listelerinde kendisine yer bulan ancak bu yıl listeye giremeyen isimler şu şekildedir:

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, İstanbul Milletvekili İffet Polat, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, ayrıca Mehmet Akif Kalaycı, Tuğba, Işık Ercan, Vildan Polat, Gökçen Özdoğan Enç, Hatica Kübra Öztürk Gökkaya, Harun Karacan ve Hatice Merve Tatar.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal