AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda Yapılıyor

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başladı. AK Partililere, güvenlik yerlerinde detaylı üst araması yapıldıktan sonra alana giriş yaptı.

24.03.2021-11:13 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-11:13) AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda Yapılıyor

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi adına partililer, Ankara Spor Salonu'na giriş yapmaya başladı.

Kongre sebebiyle partililer, sabahın erken saatleri itibariyle salonun önünde bir araya geldi. Salon etrafı, bariyerlerle araç ile yaya kullanımına kapatıldı.

Kongreye katılacak kişiler için güvenlik noktaları kuruldu. 

Salona giriş yapamayan partililerin de kongreyi izleyebilmeleri için dışarıya dev ekranlar yerleştirildi. Kongre salonunda delegeler, engelliler, basın mensupları ve köşe yazarları için ayrı platformlar oluşturuldu.

DİVAN BAŞKANLIĞINI ALİ İHSAN YAVUZ YAPACAK

AK Parti Tüzüğü'nün alakalı maddeleri gereğinde, kongreyi idare etmek ve divan başkanlığını yapmak için divan başkanı ve mensupları için seçim yapıldı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, salonda kongrenin bir araya gelmesi için gereken delege sayısının belirlendiğini, yeterli çoğunluğun hazır halde olduğunu, böylece kongrenin açıldığını duyurdu.

Kandemir, tüzüğün alakalı maddeleri gereğince açık oylama ile divan ile divan kurulunun tek bir listede oylanmasının onaylandığını ifade etti.

Kongrede, divan başkanı ile divan mensuplukları seçiminin liste idaresine göre, beraber ve aynı zamanda yapılması arz ve teklif edildi.

Teklifin kabul edilmesinin akabinde, divan başkanı ile mensupları seçildi. Divan Başkanlığı görevine Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçildi.

KONGRE PROGRAMI

Kongrenin başlangıç konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir gerçekleştirecek.

Divan Başkanının açıklamasının akabinde tanıtım filmi seyredilecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin çalışma raporunu sunacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ile kesin hesabı bildirecek.

Bütçenin ibra edilmesinin akabinde kongrede gidilecek tüzük değişikliği değerlendirilecek.

Seçimlerin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşekkür açıklaması yapması tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal