Aile Bakanlığı evde bakım maaşı ne kadar oldu 2022? Evde bakım maaşlarıyla ilgili merak edilenler

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde bakım maaşları veriliyor. Peki 2022 evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler.

08.05.2022-03:04 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-03:04) Aile Bakanlığı evde bakım maaşı ne kadar oldu 2022? Evde bakım maaşlarıyla ilgili merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların tamamına gerekli şartları sağlamaları halinde evde bakım maaşı sağlıyor. Evde bakım maaşını hali hazırda alanlar ya da evde bakım maaşı için başvuruda bulunanlar da merakla bu maaştan yararlanma şartlarıyla ilgili detaylı bir şekilde araştırma yapmaya başladı.

Aile Bakanlığı’nın sosyal devlet anlayışıyla sağladığı birtakım modellerin içerisinde evde bakım maaşları da bulunuyor. Tutarları her yıl değişen evde bakım maaşları engelli ve bakıma muhtaç aylıklarına göre güncellenmektedir.

2022 evde bakım maaşları ne kadara yükseldi?

Aile Bakanı Derya Yanık yeni yılda yaptığı açıklamalarda; yaşlı, engelli ya da bakıma muhtaç durumdaki vatandaşlara sağlanan evde bakım maaşlarının artacağını açıklamıştı. Üstelik söz konusu zamlar, memur maaş katsayısındaki düzenleme sonrasındaki sosyal hizmet modelleri kapsamında sağlanan engelli aylığının da yükselmesini sağladı.

Bakan Yanık söz konusu açıklamalarında evde bakım maaşının bin 798 TL’den 2 bin 354 TL’ye yükseltildiğini duyurdu. Bu çerçevede yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aldıkları aylık tutarı ise 991 TL’den bin 298 TL’ye yükseldi.

Ocak ayı memur maaş kat sayısında yapılan düzenleme çerçevesinde sosyal yardım modelleri kapsamındaki ödemelere dair açıklamalarda çocuklara ödenen SED ödemeleri yapılan artışla hak sahiplerine transfer edildi.

Evde bakım maaş başvuruları nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal