Adana'da su borusu patladı, facianın eşiğinden dönüldü!

Adana’da meydana gelen içme suyu şebekesinin patlaması sonucu asfalt yolda göçük meydana geldi. O esnada yoldan geçen özel halk otobüsü ve motosiklet yaklaşık bir metre açılan su dolu göçüğe düştü. Yaşanan olayda yaralanan olmazken çevredeki esnafın iş yerlerine su bastı.

17.05.2022-10:04 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-11:38) Adana'da su borusu patladı, facianın eşiğinden dönüldü!

Su şebekesinin patlaması, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Bulvarı’nda saat 06.00 sıralarında yaşandı. Mithatpaşa Bulvarı’nın olduğu yerden geçen içime suyu ana şebeke hattı yüksek basınçtan dolayı patladı. Meydana gelen olay ile beraber asfaltta bir metreye kadar çukur açılırken, bulvar ve arka sokaklar su altında kaldığı görüldü. Mustafa Ayhan Ballı’nın kullandığı 01 J 0218 plakalı özel halk otobüsü, asfaltın çökmesi sonucu çukurda mahsur kaldı.

3 metre genişliğinde olan çukura düştü

Çevreden geçen diğer araçlar yolda mahsur kalan otobüsün etrafından geçmeye devam etti. O esnada Bayram Gültekin motosikletiyle otobüsün yanın geçmek istediği esnada tekrardan yeni bir göçük oluşmasıyla yaklaşık 3 metre genişliğinde olan çukura düştü. Gültekin, çevredekilerin yardımıyla çukurdan çıkarıldı.

Adana İçme Suyu Borusu Patladı

İş yerlerini su bastı

Yolda oluşan göçüğün daha da büyüme ihtimaline karşı, çukurun olduğu yerde bulunan trafik çift şeritli olarak araçların geçişine kapatıldı. Yaşanan olayın ardından Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine bölgeye verilen su kesildi. Suyun kesilmesinin ardından belediyeye bağlı ekipler, iş makineleri ve çekici ile çukurda kalan araçları çıkarttı. Boru patlaması sebebiyle bulvar üzerindeki iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, patlayan boruyu ve göçük oluşan yolu onarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal