Adana’da FETÖ Tehdidiyle 150 Bin Lirasını Dolandırıcılara Kaptırdı

Adana’da genç şahıs, kendisini telefonla arayıp komiser olarak tanıttıktan sonra FETÖ üzerinden tehdit eden dolandırıcılara 150 bin lirasını çaldırdı. Ekipler tarafından olaya ilişkin 6 şüpheli yakalandı.

09.06.2021-14:18 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-17:39) Adana’da FETÖ Tehdidiyle 150 Bin Lirasını Dolandırıcılara Kaptırdı

Adana’da akılalmaz bir olay yaşandı. Seyhan ilçesinde yaşayan genç şahıs Adil Kubilay Bayer’i 2 Haziran tarihinde ev telefonundan arayıp, kendisini ‘Komiser Ömer Faruk Çetin’ olarak tanıtan bir şahıs, Bayer’i FETÖ üzerinden tehdit ederek; ‘Terör örgütü FETÖ/PDY üyeleri, hesabınızdaki paraya el koyarak, bununla yurt dışına kaçmak istiyor’ şeklinde konuştu. Paniğe kapılıp endişe duyan Bayer, telefondaki kişinin komiser olduğuna inandı. Dolandırıcı şahıs Bayer’in inandığını fark edip dolandırmaya devam ederek ‘Şu anda gizli bir operasyon yürütüyoruz. Hesabınızı boşalttığınızı onların fark etmemesi gerek. O yüzden paranızı size vereceğimiz IBAN numarasına transfer edin. Bu şekilde onları tuzağa düşüreceğiz’ ifadelerini kullandı. 

DOLANDIRICININ HESABINA 150 BİN LİRA AKTARDI 

Diğer yandan dolandırıcılar Bayer’in, cep telefonu numarasını isteyerek onunla ‘gizli numara’ sayesinde tekrar bağlantıya geçti ve genç de şüphelilerin söyledikleri üzerine onları dinleyerek internet bankacılığı üzerinden hesabında bulunan 180 bin liranın 150 bin olan tutarını dolandırıcı Nedim Ç.’nin hesabına gönderdi. Dolandırıcı şahıslar, Bayer’in hesabında kalan 30 bin liraya da göz koydu. Kartın içindeki 30 bin lirayı da Bedrettin C.’ye ait hesaba atmasını söyledi Bunun üzerine dolandırılan şahıs Bayer ise günlük hesap limitini doldurması sebebiyle kalan parayı Bedrettin C.’ye aktaramayacağını bildirdi. 

FOTOĞRAFLARI GÖNDERMEDİ, DOLANDIRILDIĞINI ANLADI 

Kartın içinde kalan 30 bine el koyamayan dolandırıcılar, dolandırılan Adil Kubilay Bayer’den evde altın ya da döviz bulunup bulunmadığını sordu. Hala panik içinde olan Bayer ise ‘Evet, var’ cevabını verince de altın ve dövizlerinin fotoğrafını çekip, onlara WhatsApp üzerinden atmalarını belirtti. Bununla beraber dolandırılan şahıs Bayer sonunda şüphe duymaya başladı. Bu durumdan şüphelenip evinde bulunan altın ve dövizlerinin fotoğraflarını göndermedi. Dolandırıcılara para transferi gerçekleştirmesinin ardından Bayer, başına gelen durumu yakın akrabalarına anlattı. Bunun üzerine mağdur adam dolandırıldığını anlayıp hemen polise başvurdu. 

İŞ BİRLİĞİNİ ANLADILAR 

Bayer başvuruda bulunmak için Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne gitti. Adil Kubilay Bayer, kendisiyle hala iletişim kuran dolandırıcı şahısların ele geçirilmesi için polis ekipleri ile iş birliği yaptı. Buna bağlı olarak dolandırıcılar da Bayer’in polisler ile olan iş birliğini fark etti. Daha sonra dolandırıcılar, Bayer ile olan iletişimi kopardı. 

PARAYI ÇEKTİ, ÇETENİN ELEBAŞININ İSTEDİĞİ HESAPLARA ATTI 

Polis ekipleri ise dolandırıcı olan hesap sahiplerini arama çalışmalarına başladı. Meydana gelen dolandırılma olayından bir hafta evvel Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bir çiftlik evinde çalışmaya giden ve Bayer’in hesabına gönderdiği parayı çekerek, çetenin elebaşının istediği hesaplara yönlendiren Nedim Ç., beraberindeki Kadir O., Sefer D. ve Bedrettin C. ile birlikte Adana’nın Ceyhan ilçesine dönerken, yolda polis ekipleri tarafından ele geçirildi. 

POLİS, BANKA HESAPLARINA BLOKE KOYDURDU 

Şüpheliler tarafından verilen ifadeler üzerine Musa K. ve Hüseyin T. de gözaltına alındı. Zanlı şahıslar, emniyetteki sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 150 bin liranın peşine düşerken, 6 şüpheliye ait banka hesaplarını kapattı 

ŞÜPHELİLERDEN DÖRT ŞAHIS TUTUKLANDI 

Şüpheliler yapılan sorgularının ardından adliyeye gönderildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan şüphelilerden Nedim Ç. (31) Kadir O. (24), Sefer D. (25) ve Bedrettin C. (28) tutuklandı. Musa K. (28) ve Hüseyin T. (35) adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal