Ali Erbaş'tan Kudüs Açıklaması: Onların Sesi Çıkmıyor Diye Biz de Oturmayacağız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Çeşitli İslam ülkelerinin sesinin çıkmaması bizi üzüyor ama onların sesi çıkmıyor diye biz de oturmayacağız. Dünyayı uyaracak, Müslümanları uyandıracak mesajlar vermemiz lazım." dedi.

09.06.2021-13:56 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-13:56) Ali Erbaş'tan Kudüs Açıklaması: Onların Sesi Çıkmıyor Diye Biz de Oturmayacağız

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ikincisi yapılan Kudüs İstişare Toplantısı'nda yaptığı açıklamasında, Kudüs konusuyla alakalı görüşme yapmanın oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

2018 yılında İstanbul'da Uluslararası Kudüs Zirvesi yaptıklarını anımsatan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şu açıklamada bulundu:

"Faydalı sonuçları oldu. Orada aldığımız kararlarla Kudüs ziyaretlerini yoğunlaştırmayı planladık. Kudüs davasını ilmi, akademik ve uluslararası düzeyde daha güçlü savunmanın istişaresini yaptık. Bu bağlamda Müslüman ülke ve topluluklarla daha sıkı çalışma kararı alındı ve bu süreçte beraber çalışmalar yaptık. Hac ve Umre Genel Müdürlüğü bünyesindeki Umre Hizmetleri Daire Başkanlığımızın ismini Umre ve Kudüs Daire Başkanlığı olarak değiştirdik, görev ve çalışmalarını bu şekilde yapılandırdık."

TDV üyelerinin İsrail'in ramazan ayının son günlerinde Filistinli Müslümanlara yönelik saldırısının ardından Gazze'ye giderek Müslümanların yanında olduğunu ifade eden Ali Erbaş, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Kudüs ve Filistin konusunda bilincimizi canlı tutmak için vaaz, hutbe ve açıklamalarımız devam ediyor. Yılda birkaç kez 90 bin camimizde hutbe irat ediyoruz. Filistin Alimler Birliği heyetiyle Miraç Gecesinin olduğu haftayı 'Kudüs Haftası' olarak ilan ettik ve etkinlikler yaptık. İşgalcilerin son saldırıları münasebetiyle bayram öncesi Müslüman ülke ve toplulukların dini liderleriyle olağanüstü bir toplantı yaptık. 60 kadar ülkeyle dijital ortamda Kudüs'e sahip çıkma ve terör devleti İsrail'in karşısında yer alma noktasında önemli bir istişare toplantısı oldu."

"MÜSLÜMANLARI UYANDIRACAK MESAJLAR VERMEMİZ LAZIM"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamalarına şu sözlere devam etti:

"Çeşitli İslam ülkelerinin sesinin çıkmaması bizi üzüyor ama onların sesi çıkmıyor diye biz de oturmayacağız. Dünyayı uyaracak, Müslümanları uyandıracak mesajlar vermemiz lazım."

Birincisini gerçekleştirdikleri Kudüs İstişare Toplantısı'nda Kudüs'le alakalı faaliyetleri bir çatı altında bir araya getirme ve koordineli bir şekilde yapma hususunda karar verdiklerini belirten Erbaş, Filistin'le alakalı ihtiyaç odaklı heyetler oluşturacaklarına vurgu yaptı.

İsrail'in son taarruzlarının ardından çoğunlukla Yahudi ile Hristiyanlardan oluşan 125 dini lidere mektup gönderdiklerini belirten Ali Erbaş, "Kudüs özgür oluncaya kadar ne yapsak azdır" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal