Adana Usulü Börek Tarifi

En güzel yemeklerin çıktığı Adana'ya özel Adana usulü börek tarifi ile haftasonu kahvaltılarınızda ailenizle keyfini çıkarabilirsiniz.

22.09.2019-09:03 - (Son Güncelleme: 22.09.2019-09:01)

Güzel bir kahvaltıda ya da çay saatinde yiyebileceğiniz Adana usulü börek tarifi ile farklı bir lezzet yakalayacaksınız.

MALZEMELER

4 adet baklavalık yufka
2 adet hazır yufka
20 dilim tost peyniri
200 g tuzlu dil peyniri (Rendelenmiş)
200 g mozzarella peyniri Rendelenmiş)
100 g kolot peyniri (Rendelenmiş)

SOSU İÇİN

2 yemek kaşığı tereyağı (Yumuşak olmalı)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
2 su bardağı süt
3 adet yumurta

BİR DE

1 çay bardağı sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Adana usulü börek sosu için bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazır yufkaların her birini dörde ayırın. Tereyağı ile sıvı yağı ocağın üstünde pişireceğiniz tepside (Kalın tabanlı olması lazım) eritin. Fırça desteği ile her tarafına uygulayın.
İki kat hazır baklava yufkasını tepsiye dizin. Üstüne 4 dilim tost peynirini iri parçalar şeklinde kopararak koyun. Kalan peynirleri karıştırıp dökün. Üstüne dörde ayırdığınız yufkalardan bir tanesini dizin. Hazır yufkanın üstüne de birkaç yemek kaşığı sosundan gezdirin. Bu işleme malzeme kalmayana kadar devam edin. En son sosunu gezdirip, peynirleri döktükten sonra kalan baklavalık 2 tane yufka ile örtün. Kalan sosu gezdirin, fırça desteği ile her tarafına uyguladığınızdan emin olun. Bıçak desteği ile kenarlarındaki fazlalık yufkaları ayırın. Ardından keskin bir bıçak desteği ile küçük kare dilimler olacak biçimde kesin.
Tepsiyi ocağın üstüne koyun. Kısık ateşte, kontrollü bir biçimde döndüre döndüre altını yakmadan pişirin. Alt kısmını piştiğinden emin olduktan sonra ters döndürerek öteki kısmını da aynı biçimde pişirip sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal