Domates Lekesini Kıyafetten Çıkarmanın En Basit Yöntemleri

Kıyafetlerimize kazara sıçramış olan lekeler en büyük korkumuzdur. Özellikle domates gibi zor çıkan lekeler hiç çıkmayacak diye korkarız. Peki en basit yöntemlerle domates lekesinden nasıl kurtuluruz? İşte cevabı.

21.09.2019-15:03 - (Son Güncelleme: 21.09.2019-14:53)

Canımızı sıkan lekelerin başında domates lekesi gelir. Giysimize dökülen salça  ya da domates suyu lekeleri çıkarması zor lekeler olarak bilinir. Ancak bu yöntemlerle lekeden korkmanıza gerek yok.

HIZLI HAREKET EDİN

Hızlı davranarak kumaşın sosu içine çekmesini engelleyebilirsiniz. Domates sosunu giysinin üstünden çıkabildiği kadar alın. Giysinizi ters çevirerek soğuk suya tutun. Son olarak ise, deterjanla elinizde iyice yıkayın.

KARBONAT VE OKSİJENLİ SU

Bu iki malzeme domates sosu lekesi için idealdir. İlk önce karbonat ve oksijenli suyu macun gibi olana kadar karıştırın. Macunu lekenin üzerine sürün ve 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında durulayın ve kıyafeti makinede yıkayın.

YÜNLÜ KIYAFETLERE LİMON

Yünlü giysiler  için limon kullanabilirsiniz. İlk önce lekenin üstüne tuz döküp dikkatli bir şekilde ovalayın. Sonrasında limon suyuna batırdığınız bir pamuk yarıdmıyla lekeyi temizleyin. Soğuk suyla iyice durulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal