Kan Basıncını Düşüren Domates Üretildi

Japonya'da genom düzenlemesi uygulanmış domateslerin satışa sunulacağı aktarıldı. Peki, genom domates nedir, ne işe yarar? Detaylar haberimizde...

11.09.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-16:48)

Japonya'da genom düzenlemesi uygulanmış domateslerin satışa sunulacağı aktarıldı. Yeni tür domateslerde, kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğu bilinen GABA kimyasal yapı maddesi bulunmakta.

Japonya'da genom düzenlenmesi yapılmış gıda ilk kez satışa sunulacak. Sağlık Bakanlığının Tokyo merkezli Sanatech Seed pilot firmasına Aralık 2020'de verdiği satış izni sonrası firma hazırlıklarını bitirdi.

KAN BASINCINI DÜŞÜRÜYOR

Bu domatesi diğer domateslerden ayıran en önemli özellik kan basıncını düşürmeye fayda sağladığı bilinen GABA kimyasal yapı maddesini bulundurması.

Pilot firma, hasat edilmeye hazır domateslere yönelik çevrim içi siparişlerin kabul edilmeye başlandığını bildirdi.

GENOM ETİKETİ BULUNACAK

Satış sonrası kargolanacak olan domates paketlerinin üzerinde ‘’genom düzenlenme teknolojisi kullanılarak geliştirildiği’’ etiketi bulunacak.

Sanatech Seed Başkanı Takeşita Tatsuo, ‘’Genom düzenlenmesi uygulanan gıdalara karşı ilk başta karışık tepkiler aldık ve piyasaya girmekte zorlanacağımızı düşündük.’’ diye belirtti. Sonrasında ise bilhassa yetiştirme sürecinde domateslerin ‘iyi bir ün’ yakaladıklarını vurgulayan Takeşita, ‘’Her türlü tedbiri alıyoruz ve ürünlerimizi satışa sunuyoruz.’’ dedi.

3 KİLO DOMATES 587 TL

3 kilogramlık bir şekilde kutulanmış yeni tür domatesler 7 bin 500 yenlik ( 587 Türk lirası ) müşteri satış fiyatı ile sofralarda yer bulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal