Şeker Sucuğu Nasıl Yapılır? Şeker Sucuğu Tarifi

Sivas'ın meşhur tatlı yiyeceklerinden olan şeker sucuğunu yediniz mi? Enerji ve vitamin deposu cevizli şekerli sucuk için gerekli olan malzemeleri ve yapılış aşamalarını sizler için derledik.

Şeker Sucuğu Nasıl Yapılır? Şeker Sucuğu Tarifi

Şekerli sucuk yemek  için Sivas'a kadar gitmenize gerek kalmadı. Yapılışı malzemeleri ve enfes tadı ile sizler de bu harika besini evde kendiniz yapabilirsiniz.

ŞEKERLİ SUCUK TARİFİ

MALZEMELER:

-Yorgan ipi
-1 kilo ceviz
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı buğday nişastası
-3 litre su
-1,5 kilo pekmez

HAZIRLANIŞI:

-Önce cevizleri hazırlayarak başlayalım. Bir cevizi bıçak ile dörte bölelim. Sonra yorgan ipinden yaklaşık oalrak bir metre kadar kesip iğneye takalım.
-Ardından cevizler bitene dek, tek tek iplere dizelim. Şimdi sucuğu yapmaya başlayabilriz. Geniş bir tencerenin içerisine pekmez ve suyu alalım.
-Ardından bir kase kadar bu karışımdan ayırarak kenara bırakalım. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte kaynamasını bekleyelim.
-Bir kase ayırttığımız harcın içersine nişastayı koyup eritelim. Ağır ağır döküp tencereye ekleyelim.
-Şekeri de koyduktan sonra karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince hazır demektir. Ocağı kapattıktan sonra tencereyi bir yere alalım.
-Ardından hazırladığımız cevizleri içine bastırıp çekelim sonra da asalım.
-Bitene dek hepsini aynı böyle yapalım. Sucukları astığımız yere bir tepsi veya poşet serelim.
-Sucuklar yaklaşık 5-6 günde kuruyor, kuruduktan sonra yenecek kıvama gelmiş  demektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri