''ABD'nin Suriye'den Çekilmesi için Meşru Nedenleri Var''

ABD’li emekli korgeneral, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardında meşru sebeplerin olduğunu söyledi.

19.01.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-10:31) ''ABD'nin Suriye'den Çekilmesi için Meşru Nedenleri Var''

ABD’li emekli korgeneral, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardında meşru sebeplerin olduğunu söyledi.

Eski Başkan George W. Bush başkanlığında üst düzey savunma görevlisi olarak görev yapan Mark Kimmitt, Washington DC merkezli bir düşünce kuruluşu olan Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen panelde bir konuşma yaptı.

ABD Başkanının, Suriye'den çekilme kararının, Washington'da Trump karşıtlığından dolayı bu meselede yapılan analizlerin yeteriz kaldığını belirten Kimmitt, "Televizyonlarda ve yazılarımda da belirttiğim tezim hala geçerli, ABD'nin Suriye'den çekilmesi için meşru ve önemli ölçüde olumlu nedenler var." ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz ay ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye'den çekilme kararı kabinesi de dahil olmak üzere pek çok kişi tarafından tepki topladı.

Kimmitt, DAEŞ terörist örgütünün artık ABD için bir tehdit olmadığını söyleyerek kararın olumlu sonuçları olacağını belirtti.

Kimmitt, "DAEŞ, tamamen mağlup edilemez. Ama kesinlikle bir darbe aldılar. ABD için varoluşsal bir tehdit değiller.” dedi.
"YPG'nin cesur, demokratik ABD ortağı anlayışının sorgulanması gerekir." diyen Kimmitt, ABD ile terör örgütü YPG/PKK arasındaki alakanın "geçici, işlevsel ve taktiksel" olduğunun altını çizdi.

ABD'nin, misyon tamamlandıktan sonra YPG/PKK'nın savunulmasıyla alakalı sorumluluğu olduğu konusunda bir beklentiye girilmemesi gerektiğini belirten Kimmitt, "Bizim yeni müttefikimizin geçmişine, neler yaptığına, neler yapmak istediğine ve uzun dönemli amaçlarının bizim orada yaptıklarımızla veya orada bulunma niyetimizle uyuşup uyuşmadığına da bakmalıyız." şeklinde konuştu.

Suriye'de, Türkiye ile YPG/PKK'nın çatışmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Kimmitt, ABD'nin NATO ortağı ile YPG/PKK arasında seçim yapmak zorunda kalmasının, Suriye'den çekilmenin meşru sebeplerinden biri olduğunu vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal