ABD'li Bolton'un "5 Bin Asker Kolombiya'ya" Notu Toplantıya Damga Vurdu

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, dün gece Venezuela krizi ile alakalı bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda Bolton'un notları arasında yer alan "5 bin asker" Kolombiya'ya yazısı dikkatlerden kaçmadı.

29.01.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-09:07) ABD'li Bolton'un "5 Bin Asker Kolombiya'ya" Notu Toplantıya Damga Vurdu

ABD’nin bir anda gündeme taşıyarak karıştırdığı Venezuela ile alakalı şaşırtan bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Dün gece ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton bir basın toplantısı yaptı. Bolton toplantıda Venezuela ordusuna darbe yaparak gücü Maduro'dan alması ve muhalif lider Guaido'ya vermesi çağrısı yaptı.

Bolton bu çağrısını, “Venezuela ordusuna gücü barışçıl bir biçimde muhalif lider Guaido'ya vermesi çağrısını yapıyorum” tarzında dile getirdi.

Ancak bu açıklamadan ziyade uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken bir ayrıntı gündem oldu. Ajansların ve tüm dünyanın gözü önünde notlarının olduğu defteri tutan Bolton’ın burada el yazısıyla yazdığı bir cümle dikkatlerden kaçmadı. Notlarda, “5.000 asker Kolombiya’ya” cümlesi dikkat çekti. Kulislerde ABD’nin Kolombiya üstünden Venezuela’ya gideceği iddia ediliyor.

Trump’a yakınlığıyla tanınan Fox News’e açıklamalar yapan kaynaklar, “Eğer gerek olursa diye ABD Venezuela’nın batıdaki komşusuna asker yerleştirmeyi düşünüyor. Bu plan kesin değil” sözlerini kullandı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi yorum yapmazken, Beyaz Saray’dan bir görevli, “Başkan Trump’ın da dediği gibi tüm seçenekler masada” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal