ABD'den Rusya İhlaline Karşı Yasal Tedbir

ABD Kongre Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan raporda, Washington yönetiminin, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal etmesi durumunda askeri cevap için yasal tedbirler alacağı bildirildi.

29.12.2018-16:28 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-16:25) ABD'den Rusya İhlaline Karşı Yasal Tedbir

ABD Kongre Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan raporda, Washington yönetiminin, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal etmesi durumunda askeri cevap için yasal tedbirler alacağı bildirildi. Yayınlanan raporda, Rusya'da INF anlaşmasını ‘ihlal' eden yeni bir füzenin söz konusu olmasıyla beraber, çeşitli planlar üzerinde çalışıldığı kaydedildi ve "Bu seçenekler dahilinde hem askeri önlemler hem de ABD müttefikleriyle yapılacak fikir alış verişleriyle birlikte diplomatik adımların atılması bulunuyor" ifadeleri kullanıldı.

Raporda ayrıca,Washington'un bu tarz eylemlerinin Avrupa Birliği'ndeki siyasi görüş ayrılıklarını arttıracağını ve NATO'nun birliğini engelleyeceğini de bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ekim ayında, Moskova'nın sorumluluklarını üstlenmediği nedeniyle Washington'un INF Antlaşması'ndan çekileceğini bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal