Uçuşlar İptal mi, Fırtına Nedeniyle Uçuşlar Durdu mu?

Ölüme ve yaralanmalara yol açan son günleri etkisi altına alan fırtınanın her alana etkisi oldu. Peki, fırtına nedeniyle uçak seferleri iptal oldu mu?

29.12.2018-15:57 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-11:21) Uçuşlar İptal mi, Fırtına Nedeniyle Uçuşlar Durdu mu?

Geçtiğimiz günü etkisi altına alan lodostan kaynaklı hasar, ölüm ve yaralanmalar tüm ülkeyi etkiledi. Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçakların İstanbul Havalimanı’na ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na inemediği belirtildi. Peki, uçuşlar iptal mi? İşte detayları…

THY AÇIKLADI: UÇUŞLAR İPTAL Mİ?

Şiddetli lodos bazı uçakların iniş yapmasını engelledi. Bazı uçaklar pisti pas geçti bazıları da havada tur atmaya başladı. Yolcuların korkulu anlar yaşamasına sebep olan hava durumundan kaynaklı olarak neyse ki bir kaza yaşanmadı. Türk Hava Yolları’na ait Ankara, Antalya, Budapeşte, Ercan, İzmir, Minsk, New York, Varşova ve Viyana uçakları İstanbul Havalimanı’nı pas geçti ve iniş gerçekleştirmedi.

THY konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle uçuş hareketlerinde aksaklık yaşandığı söylendi. Olumsuz hava koşullarının getirdiği şiddetli rüzgarın bugün de devam etmesi sebebiyle bu gibi aksaklıkların yaşanabileceğini söyleyen THY, yolcuların iptal, gecikme gibi durumlara hazırlıklı olmasını söyledi.


UÇUŞLAR NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK?

Yaşanan şiddetli lodos sebebiyle okullar, iş yerleri ve seyahatlerde aksamalar meydana geldi. Bazı uçuşlar zorunlu olarak iniş yapamadı ve İstanbul’u pas geçti. Bu hafta içinde uçuş bileti olanların merak ettiği tek bir soru var: Uçuşlar ne zaman normale dönecek?

Kaydedilen son açıklamaya göre İstanbul Havalimanı’nın uçuşları normale döndü. Rüzgar şiddet hızı yavaşlayınca uçuş hareketleri normal seyrinde ilerlemeye başladı. Devam eden saatlerde rüzgarın şiddetlenmesi durumunda yine aksaklıkların yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılacak uçuşlarla ilgili bir açıklama gelmedi. Şiddetli lodosun orada uçuş hareketlerini etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.

UÇUŞ İPTALİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı uçuşlarda aksaklık yaşanmıştı. Yakın saatlerde uçuşu olan yolcuların en merak ettiği konulardan biri uçuş iptali sorgulama konusundaydı. Uçuşunuzun iptal olup olmadığını öğrenmek için biletinizin olduğu havayolu firmasının resmi internet sitesinden ya da mobil uygulamasından uçağınızın durumunu öğrenebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’nda uçuş seferleri normal seyrine dönse de ilerleyen saatlerde rüzgarın şiddetini artırıp artırmayacağı konusunda henüz bir kesinlik yok. Hava durumuna bağlı olarak uçuşlarda tekrar bir değişiklik yaşanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal