ABD'de 10 Milyon Kişinin Etkileneceği 'Bombogenesis' Alarmı!

ABD'de 'Bombogenesis' kar fırtınası sebebiyle 5 eyalette acil durum ilan edildi. Doğu Kıyısı boyunca 10 milyon kişiyi etkisi altına alacak olan fırtına için uyarılar peş peşe gelirken binlerce uçuş da iptal edildi.

29.01.2022-16:06 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-17:52)

ABD doğu kıyıları, son dört yılın en şiddetli kar fırtınasına hazırlanmakta. Boston Belediye Başkanı Michelle Wu, Carolines’tan Maine eyaletine dek tüm kıyı şeridini etkisi altına alması yönünde yorumlar bulunan kar fırtınasının 'tarihi' olabileceğinin de altı çizildi.

4 YILDIR BİR İLK 2 METREDEN FAZLA KAR GÖRÜLEBİLİR

New Jersey kıyılarında ve Times Meydanı'nda günlerdir kar yağışı devam etmekteydi fakat Meteoroloji uzmanları bugün için en şiddetli kar yağışı öngörüsünde bulundular.

Fırtına, New England'a 2 metreden fazla kar getirebilir ve Virginia'dan Maine'e uzanan şehirlerleri kar esareti altında bırakabilir. Kar Fırtınası uyarıları, Doğu Kıyısı'nın çoğu bölümünü dört yıldır görmüş olduğu ilk şey.

HAYATTA KALMA KİTİNİZİ YANINIZA ALIN

Uzmanlar, Nor’easter olarak da bilinen şiddetli fırtına sebebiyle Boston bölgesine 61 santimetreye dek kar düşeceğini ifade ediyor. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, 'Acil durumlar dışında seyahatlerinizi kısıtlayın. Seyahat etmeniz gerekiyorsa mutlaka bir hayatta kalma kitini yanınızda bulundurun. Yolda kalmanız durumunda ise aracınızdan ayrılmayın.' uyarısı yapıldı.


5 EYALETTE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

NWS ve Accuweather'dan yapılan açıklamalara göre, rüzgarların daha da şiddetlenerek kasırga seviyesine çıkması bekleniyor. Uzmanlar, soğuk havanın okyanus üzerinde bulunan sıcak hava dalgasıyla karşılaşarak 'Bombogenesis' etkisi göstereceğini ifade etti. New York, New Jersey, Maryland, Rhode Island ve Virginia valileri, bölge sakinlerine kendi güvenlikleri adına yollardan uzak durmaları uyarısını geçerek, acil durum ilan etti.

Özellikle de ülkenin kuzeydoğu boyunca etkili olması yönünde beklentiler olan fırtına sebebiyle New York Belediye Başkanı Eric Adams, bugün açık havada Yemek yeme etkinliklerini ve aşı randevularını iptal etti.

10 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEYECEK!

Doğu Kıyısı boyunca 10 milyon kişiyi etkisi altına alacak olan fırtına sebebiyle ABD'de cuma ve pazar günleri arasında 5 binden fazla uçuş iptal edildi.

İNSANLAR MARKETLERE AKIN ETTİ

Gelen uyarıların ardından fırtına süresini evlerinde geçirecek olan ABD vatandaşları marketlere yöneldi. Ajanslara düşen görüntülerde, insanların gıda malzemelerinin yanı sıra tuz ve kar eritmeye yardımcı kimyasallar aldığı görülüyor. Öte yandan Massachusetts'te düzinelerce kamyona tuz yüklenerek fırtına öncesi hazırlık yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal