Rusya’nın Omsukchan Köyüne Siyah Kar Yağdı!

Rusya'nın Omsukchan köyünde siyah kar yağması dünya basınında gündem oldu.

28.01.2022-15:14 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-15:30)

Köy sakinleri hava kirliliğinden şikâyet ederken karın rengi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Omsukchan köyünde yaşayanlar, güne ilginç bir manzarayla başladı. Sovyetler Birliği’nin çöküşünden beri hava kirliliğiyle mücadele ettiklerini söyleyen köy sakinleri etrafın siyah karla kapladığını görünce duruma anlam veremediklerini ifade etti. 

Bölgedeki kömür yakan tesisler nedeniyle hava kirliliği inanılması güç boyutlara ulaştı ve köye simsiyah kar yağdı. 

NEDENİ KÖMÜR YAKAN SICAK SU TESİSİ OLABİLİR 

Köyün sakinleri çocuklarının kül ve siyah karla kaplı sokaklarda oyun oynamasının sağlık açısından sorun yaratmasından endişelendiklerini söyledi. Köyde gerçekleşen ilginç doğa olayının nedeni olarak ise ısınmanın sağlanabilmesi için kömür yakan bir sıcak su tesisi gösterildi. 

Bölgede yaşayan bir kişi tarafından paylaşılan videoda, "Bu, siyah karla kaplı yer, Omsukchan köyünde bir oyun alanı. Çocuklarımız dışarıda kara karda oynuyor. Biz burada 21'inci yüzyılda böyle yaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


KIYAMET ALAMETİ GİBİ 

Sosyal medyada Rusya’daki görüntülerin yayılmasından sonra kullanıcılar “Kıyamet alameti gibi” yorumunda bulundu. 

Bu ay sıcaklıkların eksi 50C ve altına düşmesiyle Magadan bölgesindeki ısıtma tesisleri fazladan kömür yakarak Omsukchan ve diğer yerleşim yerlerinde karın siyah yağmasına neden oldu. 

Yetkililer, bölgenin 'duman, kül ve gece kadar kara' olduğunu itiraf ederken, "Bu endişelenmek için bir neden değil" ifadeleri tepki çekti. Kirliliği durdurmak için ısıtma tesislerinde filtrelerin iyileştirilmesi için planlar yapıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal