ABD, Teşvik Görüşmelerini Sürdürüyor!

ABD’de, pandeminin ekonomiye getirdiği tahribatı giderebilmek için görüşülen teşvik paketi, tüm küresel ekonominin dikkati altında, görüşülmeye devam edecek.

06.10.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-17:35) ABD, Teşvik Görüşmelerini Sürdürüyor!

Demokratların 2,2 trilyon dolara inerken, Trump’ın 1,6 trilyon dolara yükselttiği, teşvik paketinde uzlaşma sağlanamazken, piyasalarda teşviğin çıkması ile ilgili sabırsızlık artmıştı.

MÜZAKERE, UZLAŞMA BEKLENTİLERİNİ ARTIRDI!

Gelişmeler doğrultusunda, ABD temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi ile Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in, destek paketinin çıkarılmasına yönelik müzakerelerine devam etmesi, uzlaşma olmasıyla ilgili beklentileri arttırdı.

PAKET GEÇMEZSE BORSALAR SERT DÜŞECEK!

Uzlaşma iyimserliği ile yükselen küresel borsalar ve değer kazanan dolar, ters yönde bir gelişme, ABD borsalarında, yüzde 8’lere varan, çok sert düşüşlerle karşılanabilir. Ve Trump’çı piyasalar, böylece, Biden’a karşı bayrak açmış olur.

Devam eden, görüşmelerin, 3 Kasım’da yapılacak ABD seçimlerinden önceye yetişebileceği belli değil.

Taraflar, ağustos ayından bu yana, görüşmeleri canlandırmak için düzenli telefon görüşmeleri yürüttü.

TRUMP, ANLAŞMAZLIĞI, 900 MİLYARDAN, 600 MİLYAR DOLARA İNDİRDİ

900 milyar dolarlık farkın, 600 milyar dolara indirilmesini, görüşmelerin başarısına bağlayan taraflar, uzlaşma sağlanacağını umuyor.

Geçen hafta itibariyle, ABD Temsilciler Meclisi’nden, Cumhuriyetçiler, 2,2 trilyon dolarlık paket için onay almıştı.

TEŞVİK PAKETİ 21 EKİM'E YETİŞEBİLİR

Paketin Senato’dan sonra, Başkan Trump tarafından da, onaylanması gerekiyor. Bu süreç, herşey yolunda giderse 2 haftalık bir süre anlamına geliyor. Bununla birlikte, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’dan paketin geçip, geçemeyeceği bilinmiyor.

Paketin onaylanması ile ilgili açıklama yapan, Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, sorunun yanıtının, virüsü yenip, kahramanları onurlandırıp, halkın eline para vermeyi, ne kadar istediklerine göre değişiyor, yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal