ABD - Rusya Zirvesi Sonrası Lavrov'dan Flaş Açıklamalar

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Rusya- Ukrayna krizi için bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunuldu.

21.01.2022-17:55 - (Son Güncelleme: 22.01.2022-17:42) ABD - Rusya Zirvesi Sonrası Lavrov'dan Flaş Açıklamalar

Tüm dünyanın son zamanlar dikkatle takip ettiği Rusya - Ukrayna krizinde yeni bir gelişme yaşandı. ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları yaşanan bu krizi görüşmek için Cenevre'de bir araya geldi. Kritik görüşme sonrası karşılıklı soğuk mesajlar göze battı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bir izin saldırı planının olmadığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise 'Rusya'ya iki seçenek sunduk. Birisi diplomasi diğeri ise saldırganlık. Biz ikisine de hazırız.' açıklamalarda bulundu.

UKRAYNA'YA SALDIRI PLANIMIZ YOK

'Rusya, Ukrayna halkı için tehdit değildir. Kiev'in yaptığı tek şey spekülasyon yapmak. Biz hiçbir zaman 'Ukrayna'ya saldıracağız' demedik. ABD' Rusya'dan gerilimin düşürülmesini istedi. Ukrayna'ya saldırı planımızın olmadığını anlattık. ABD, Rusya'nın taleplerine gelecek hafta yanıt verecek.'


BİZ RUSYA'YA AÇIK AÇIK SÖYLEDİK

Lavrov'un ardından kameralar karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı Blinken da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Blinken şu ifadelere yer verdi:

'Biz duygularla değil gerçeklerle hareket ediyoruz. Rusya çok ciddi asker yığınağı yaptı ve buna maalesef devam ediyor. Başkan Putin isterse Ukrayna'ya Kuzey'den ve Güney'den saldırma avantajı veriyor. Burada Ukrayna'nın istikrarsızlaştırılması, hükümetin düşürülmesi sözkonusu olabilir. Ukrayna Kırım'ı işgal etti. Donbass sınırını da güç kullanarak değiştirdi. Lavrov, işgal düşünmediklerini ifade etti ama görünen nedir? Önemli olan sözler değil, eylem. Lavrov'a çok açık söyledim, dünyayı ikna etmek istiyorsanız askerlerinizi ve yığınaklarınızı Ukrayna sınırından çekin.'


RUSYA'YA İKİ SEÇENEK SUNDUK

Rusya'ya iki seçenek sunduk. Birisi diplomasi diğeri ise saldırganlık. Biz ikisine de hazırız. Bizim tavrımız diplomasiden yana ama hangisini seçeceği de Rusya'ya bağlı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal