Ukrayna - Rusya Sınırında Büyük Sessizlik: Köyler Tamamen Boşaltıldı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbass krizi tırmanıyor. Rusya sınıra yığınak yaparken, ABD öncülüğünde NATO'dan da gelen sert açıklamalar ortalığı kızıştırıyor. Pavlokil köyünde büyük sessizlik var.

21.01.2022-14:54 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-15:41) Ukrayna - Rusya Sınırında Büyük Sessizlik: Köyler Tamamen Boşaltıldı!

Rusya ile Ukrayna arasında kriz giderek artıyor. Adeta savaş çanları çalarken, ABD ve Rusya tartışmayı sürdürüyor. Rusya, her geçen gün sınıra daha büyük askeri sevkiyat gerçekleştirirken, ABD olası bir işgal durumunda Rusya'nın çok ağır bedel ödeyeceği tehdidinde bulunuyor.

Ayrılıkçılar ve Ukrayna askerlerinin yarı yarıya konuşlandığı Pavlovil köyünü görüntüledi. Köy, Ukrayna askerleri tarafından risk gerekçesi ile tamamen boşaltıldı. Köyde askerlerden başka kimse yer almazken, hayalet şehir andıran görüntüler görüldü.

BÖLGEDE BÜYÜK ÇATIŞMALAR ÇIKABİLİR

Pavlovil köyü Rusya ile Ukrayna arasında kriz çıkan noktaya en yakın bulunan uç köylerden biri. Olası bir savaş durumunda bölgede büyük çatışmalar yaşanabilir.

KRİTİK GÖRÜŞMEDE ÖNEMLİ DETAYLAR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la biraraya geliyor. Görüşme bugün öğle saatlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleşecek.


UKRAYNA SINIRINDAKİ BİRLİKLERİNİ GERİ ÇEKMESİNİ İSTEDİ

Rusya'nın NATO ve batılı ülke temsilcileriyle de biraraya geldiği görüşmelerde Rusya'dan Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çekmesi istendi. Ancak bu esnada Rusya da Ukrayna'nın NATO'ya üye yapılmayacağı konusunda güvence talep etti.

UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİ KONU BAŞLIKLARINDA

Donbass krizinin 87 yıl sonra yeniden ateşlenmesi dikkatleri üzerine çekiyor. Bunun sebebi olarak Ukrayna'nın Zelensky sonrası Avrupa ile ilişkilerini geliştirmesi ve NATO'ya üyeliği talep etmesi gösteriliyor. Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği önümüzdeki ilk toplantıda masaya yatırılacak. Rusya, eski sovyet ülkelerinin NATO'ya üye olmasına müsaade etmek istemiyor, bu konuda kararlı olduğunu bildiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal