ABD, Guaido'nun Atamalarını Kabul Etti

ABD hükümeti, geçici devlet başkanı olarak tanıdığı Juan Guaido tarafından Venezuela ABD temsilciliğine atanan Carlos Alfredo Vecchio'yu kabul ettiğini belirtti.

28.01.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-09:40) ABD, Guaido'nun Atamalarını Kabul Etti

ABD hükümeti, geçici devlet başkanı olarak tanıdığı Juan Guaido tarafından Venezuela ABD temsilciliğine atanan Carlos Alfredo Vecchio'yu kabul ettiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, söz konusu atamayla alakalı bir açıklamada bulundu.

Pompeo açıklamasına, 2014 senesinde ABD'ye sığınan Venezuelalı muhalif siyasetçi Vecchio'nun ABD ve Venezuela arasındaki diplomatik ilişkileri yöneteceğini ve bu bağlamda tüm yetkileri elinde tutacağını bildirdi.

Vecchio'nun ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İlişkiler Başkanı David Hale ile görüştüğünü de aktaran Pompeo, Hale'in görüşme sırasında ABD'nin Guaido'ya olan güçlü detseğini hatırlattığını belirtti.

Pompeo bunun yanında "ABD, Vecchio ve geçici Başkan Guaido tarafından belirlenen diğer diplomatik kadrolarla çalışmak için sabırsızlanıyor." sözlerini kullandı.

Guaido, yabancı ülkelere temsilciler atanması hakkında çalışmalar yürüttüklerini belirtmiş, ABD temsilciliğine ABD'ye yakınlığıyla tanınan Vecchio'yu atadığını açıklamıştı.

VENEZUELA'DA NE OLDU?

ABD Hükümeti geçtiğimiz gün seçimle iktifara gelen Venezuela Devlet Başknı Nicolas Maduro’yu tanımadığını açıklayarak onun yerine Venezuella muhalefet lideri Juan Guaidó’yu geçici başkan olarak atamıştı.

Bu açıklamadan sonra uluslararası topluluk, Maduro’yu devlet başkanı olarak tanıyıp tanımama konusunda ikiye ayrıldı.

ABD’nin tüm bu darbe girişimlerine rağmen Maduro, Venezuella ordusunun desteğini arkasına almış durumda.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal