A Para Türksat frekans ayarları 2022 - A Para Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Türksat 4A uydusu üzerinde yayın yapan A PARA HD frekans ayarları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. A Para canlı izlemek isteyen ve ekonomi adına tüm gelişmeleri a para ile donmadan canlı yayın izlemek isteyen kişiler frekans bilgilerini araştırıyor. A PARA HD kanalını izlemek isteyenler için Digitürk, D-smart ve Tivibu frrekans ayarlarını araştırdık. İşte A PARA HD frekans ayarları...

22.05.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-12:23) A Para Türksat frekans ayarları 2022 - A Para Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Türkiye’de uydu yayınları Türksat 3A ve 4A uyduları Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş (TÜRKSAT) tarafından yapılmaktadır. Bu uydu üzerinde 308 adet şifresiz kanal yer alıyor. Bunlar 70 tanesi HD yayın yaparken 238 kanal SD formatta yayın yapmaktadır. SD yayın ile HD yayın arasında sadece görüntü kalitesi farklılığı bulunuyor. HD yayın 1080P kalitesinde yayın sunmaktadır. SD yayın ise 720p olarak yayın yapar. Televizyonlarda birçok kanal bulunmaktadır. Ancak zaman zaman bazı sorunlara karşılaşabilmekteyiz. Farkında olmadan uydunuzun fabrika ayarına döndürülmesinde de kanal frekans bilgilerini yeniden girmeniz gerekmektedir. Böyle bir sorunla karşılaşan kişiler kanalların frekans bilgilerini araştırıyor. A PARA HD frekans bilgileri merak ediliyor. A PARA HD kanalını izlemek isteyenler için Digitürk, D-smart ve Tivibu frrekans ayarlarını araştırdık. İşte A PARA HD frekans ayarları…

A PARA HD frekans bilgileri nedir?

A PARA HD frekansı ayarı 11998, Sinyal oranı 11666, Polarizasyon yönü V (Vertikal) - Dikey Batı şeklinde ayarlama yapmalısınız. 

A PARA TV Uydu Ayarları

Daha net açıklamak gerekirse;

Kanal adı: A PARA HD

Uydu: Türksat 4A

Frekans: 11998

Sinyal Oranı: 11666

Polarizasyon: V (Vertikal) - Dikey Batı

FEC: 3/4

Audio PID: 5006

ideo PID: 4906

Kapsama Alanı: Batı

2022 yılı A PARA HD kanalı frekans ayarları bu şekildedir.

A PARA HD frekans ayarı nasıl yapılır?

Bu işlem için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerekir. Eğer bu aşama tamamsa daha sonra yapmanız gereken uydu cihazınızın kurulum menüsünden “frekans ekle” (bazı cihazlarda transponder ekle, manuel kanal arama veya benzeri olabilir) menüsünü açmalısınız.

Uydu adı kısmında "Türksat 4A" seçeneğini seçiniz. Alt kısımda yer alan Frekans, Polarizasyon, Sembol kısmına tıklayınız. Size aktarmış olduğumuz bilgileri yerlerine yazınız. İşleminiz tamamlandı artık kanalınızı izleyebilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal