95 Yaşında Kovid-19'u Atlattı, Başından Geçenleri Anlattı

Isparta’da yaşamını sürdüren 95 yaşındaki Hüseyin Temir, koronavirüs (Kovid-19) atlatarak iyileşti. Koronavirüsten daha tehlikeli bir hastalık olmadığını dile getiren Temir, “Çok zorluklar çektim. İnsanlarımız tedbirlere uysunlar. Tedbirlere uymazsanız olmaz” diye konuştu.

09.12.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 09.12.2020-15:07)

Davraz Mahallesi’nde tek başına yaşayan 95 yaşında olan Hüseyin Temir, 26 Kasım'da kovid-19 vakası ile temas kurduğu sebebiyle on dört gün evde karantina altına alındı.

Karantina süreci sürerken hastalanan Temir, hastaneye götürüldü. Hastanede 1 gün kalan Hüseyin Temir, ardından başka bir hastaneye gönderildi. Temir, orada da tedavi olduktan bir gün sonra Isparta Şehir Hastanesi’ne nakil işlemi yapıldı. Şehir Hastanesi’nde antibiyotik ile koronavirüs ile vitamin tedavisinin akabinde Hüseyin Temir, iyileşerek taburcu oldu.

''BANA ÇOK İYİ BAKTILAR''

Hastalık sürecinde yaşadıklarını anlatan Hüseyin Temir, “Korona virüse yakalandım, hastaneye gittim. Orada bir gün yattım daha sonra başka bir hastaneye sevk ettiler. Orada da bir gün kaldıktan sonra Şehir Hastanesi’ne geldim. Şehir Hastanesi’nde bana çok güzel baktılar. Orada da 3-4 gün kaldım. Çok iyi geçti. Bana çok iyi baktılar. Sağlıkçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Cenabı Allah’ım kurtardı beni” diye konuştu.

İlk koronavirüs teşhisi konduğunda her tarafının ağrımaya başladığını ve bedenine titreme geldiğini dile getiren Temir, vatandaşlara önlemlere riayet etmeleri hususunda uyardı.

''SAĞLIKÇILARIMIZ NE DERSE...''

Temir, “Vatandaşlarımıza kendilerine iyi bakmalarını söylüyorum. Sağlıkçılarımız ne derse onları uygulamalılar. Onların çok rolü var. Hatta hemşireye dedim ki; ‘size büyük bir mükafaat gelecek. Çünkü siz beni kurtarıyorsanız.’ Beni hastaneden çok güzel uğurladılar. Hepsi bir araya geldiler beni uğurladılar” dedi.

 

Açıklamalarının devamında kovid-19'dan daha tehlikeli bir şeyi olmadığını aktaran Temir, “Çok zorluklar çektim. İnsanlarımız tedbirlere uysunlar. Tedbirlere uymazsanız olmaz” diye konuştu. Temir, oldukça dikkat etmesine rağmen koronavirüse nasıl yakalandığını anlamadığını ifadelerine ekledi.

Davraz Mahallesi Muhtarı Coşkun Kunt, iyileşerek evinde dinlenen Hüseyin Temir’i ziyaret ederek, bir isteği olup, olmadığını sorusunu yöneltti. Aynı zamanda muhtarlık bünyesinde çalışan filyasyon görevlileri de Temir’i ziyaret ederek, bir isteğinin olup olmadığını soruyor.

 

Hüseyin Temir’in 95 yaşına rağmen kovid-19'u yendiğini ifade eden Davraz Mahallesi Muhtarı Coşkun Kunt, “Kendisini ziyarete geldim. Telefon numarasını aldım. Ara ara kendisini arayarak bir ihtiyacı olup olmadığını soracağım. Kendisi yalnız yaşıyor. Hüseyin amcam korona virüsü yeniyorsa hepimiz yenebiliriz. Sağlık bakanımız ve sağlıkçılarımızın uyarılarına dikkat etmeliyiz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal