2022 KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor?

Yeni yönetmelik kapsamında uygulanacak KDV indirimi gündemde yerini aldı. 2022 yılı ile birlikte gelen zamlar cep yakarken Resmi Gazete’de, temel gıda ürünlerinde uygulanacak olan indirimler açıklandı. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, KDV indirimi ne zaman uygulanacak? KDV indirimi hangi ürünler için geçerli? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

29.03.2022-16:04 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-16:04) 2022 KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor?

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre temel gıda ürünlerine KDV indirimi uygulanacak. Son zamanlarda artan fiyatlar vatandaşların ceplerini yakarken KDV indirimi haberi yüzleri güldürdü. Resmi Gazete’de açıklanan KDV indirimiyle ilgili yeni yönetmelikte, temel gıda ürünlerinde uygulanacak indirimler duyuruldu. 2022 KDV indirimi hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdı. Peki, KDV indirimi ne zaman uygulanacak? KDV indirimi hangi ürünler için geçerli? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

KDV indirimi ne zaman uygulanacak? 

Son zamanlarda gıda fiyatlarında görülen artışlar vatandaşların ceplerini yakıyor. Görülen fiyat artışlarıyla ilgili olarak yeni düzenlemeler yapıldı. Gıdada KDV'yi %8'den %1'e indiren karar Resmi Gazete 'de yayımlandı. Bu karar 14 Şubat tarihinden itibaren uygulamaya geçildi.

2022 KDV indirimi hangi ürünler için geçerli?

Resmi Gazete 'de yayımlanan düzeltmede şu ifadeler yer aldı:

"13/02/2022 tarihli ve 31749 sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanan, 12/02/2022 tarihli ve 5189 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki 'Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın 4 üncü maddesinde sehven yer alan '3'üncü,' ibaresi madde metninden çıkarılarak düzeltilmiştir."

KDV indirimiGıdada KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren kararda, bulgur, arpa, mısır, yulaf, çavdar, darı, çeltik, soya, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek, patates, kuru soğan, sarımsak, zeytin, zeytinyağı, küçük ve büyükbaş hayvanlar indirim listesinden çıkarılmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte bu ürünler listede tekrar yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal