2022 doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz yardımı başvuru şartları nelerdir? 2022 doğal gaz desteği başvuru ekranı

Vatandaşların kış mevsimini ekonomik olarak daha rahat geçirmeleri için başlatılan doğal gaz desteği konusunda merak edilen sorular bulunuyor. Vatandaşlar 2022 doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz yardımı başvuru şartları nelerdir? gibi soruları internet üzerinden araştırıyor. İşte 2022 doğal gaz desteği başvuru ekranı...

12.10.2022-17:44 - (Son Güncelleme: 12.10.2022-17:44) 2022 doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz yardımı başvuru şartları nelerdir? 2022 doğal gaz desteği başvuru ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğal gaz desteği, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların gündemini yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 900 TL ile 2500 TL arasında sağlanacağını söylediği doğal gaz yardımına başvuru yapmak isteyenler, ‘’2022 doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz yardımı başvuru şartları nelerdir?’’ gibi soruların yanıtı için arama motorlarını kullanıyor.

2022 doğal gaz desteği nasıl alınır?

Doğal gaz yardımı başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Desteğe başvuru yapmak isteyenlerin E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle giriş yapması gerekiyor. 

2022 Doğal gaz desteği

Doğal gaz yardımı başvuru şartları nelerdir?

Doğal gaz yardımı başvurusu yapacakların karşılamaları gereken bazı şartlar bulunuyor. İşte doğal gaz yardımı başvuru şartları:

- Türk vatandaşı olması,

- E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

- Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması gerekir,

- İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

- Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması.

Doğal gaz yardımı ne kadar?

Doğal gaz yardımının miktarı hakkında geçtiğimiz haftalarda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Doğal gaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik.'' demişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal