198 saat sonra kurtulan kardeşler nasıl hayatta kaldıklarını anlattılar

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin 9. gününde 198. saatte enkazdan sağ olarak çıkartılan 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki Yeninar, yaşadıkları o saatleri anlattı.

14.02.2023-15:35 - (Son Güncelleme: 14.02.2023-17:46) 198 saat sonra kurtulan kardeşler nasıl hayatta kaldıklarını anlattılar

Deprem nedeniyle yıkılan Pınar Apartmanı’nda Muhammed Enes’in sesini duyan askerler, AFAD, madencilerin yani sıra, yerli ve yabancı arama kurtarma ekipleri her şeyi ile seferber oldu. Madenciler ‘Domuz Damı’ yatı Mehmetçik ise enkaz altındaki Muhammed Enes’e ulaştı.

Zamanla yarışın sonunda 5 saatlik kurtarma çalışma ile önce Muhammed Enes enkaz altından sağ olarak, sah sonra ise ağabeyi Abdülbaki Yeninar enkazdan şuuru açık olarak çıkarıldı.

Bilinci açık bir şekilde enkazdan çıkarılan ve daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yeninar kardeşlerin durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Protein tozu içerek hayatta kaldılar

Sürekli annesini sordu

17 yaşındaki Muhammed Enes, kurtarılma anının başından sonuna kadar sürekli annesini sordu. Annesini de enkaz altından 2 gün önce sağ olarak çıkarıldığını ve Kayseri’ye sevk edildiği öğrenild.

Kardeşi ile birlikte birkaç gün ağladıklarını, annesi ve ailesi hakkında muhabbet etiklerini sonra ise diğer günler ağabey kardeş nasıl günler geçirdiklerini konuştuklarını ifade eden Muhammed Enes, “Yanımızda erzak da vardı. Ancak protein tozu içtik

Ağabeyi ile birkaç gün ağladıklarını, annesi ve ailesi hakkında konuştuklarını sonra da diğer günler ağabey kardeş nasıl günler geçirdiklerini konuştuklarını ifade eden Muhammed Enes, “Yanımızda erzak da vardı. Ancak protein tozu içtik.

Bir asker ağabeyimiz var. Mehmet abi onun geleceğini de biliyordum. Askerler yanımıza gelince sesleri gelince ferahladık. Daha sonra önce beni sonra ağabeyimi çıkardılar” ifadelerini kullandı.

İnançlarını hiç kaybetmediler

Protein tozlarını kullandık içimiz çok rahattı

21 yaşındaki Abdülbaki Yeninar da ilk andan itibaren inancını kaybetmediğini, kurtulacağını bildiğini belirterek, “Kardeşim vücut yapıyor, sporla ilgileniyor. Onun protein tozları vardı. Onu kullandık. İçim çok rahattı. Kurtarılacağımı biliyordum. Dua ettik enkaz altınayken. Orada içeriye hava geliyordu. Dışarıda oradaki kadar iyi nefes almadım. İçime çektikçe çekesim geliyordu. Oksijen problemi hiç yaşamadık” diye konuştu.

Onlarla yakından ilgilenen doktorlar iki kardeşin de durumlarının iyi olduğunu ifade ettiler. Yeninar ailesinin fertlerinin Muhammed Enes ve ağabeyi Abdülbaki’den ümidi kestikleri cesetlerini beklediklerini belirttiler.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal